ΑρχικήinetMicrosoft: Καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης από τα Windows 10;

Microsoft: Καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης από τα Windows 10;

Η Microsoft είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που θεωρεί τους κωδικούς πρόσβασης ξεπερασμένους επιθυμώντας να προσφέρει ένα ασφαλέστερο μέσο πιστοποίησης στα Windows 10.

Με την πιο πρόσφατη έκδοση προεπισκόπησης Insider – build 17093- Η Microsoft δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που ουσιαστικά κάνει τα Windows 10 ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη για χρήστες στο Fast ring και μόνο για εκείνους που εκτελούν τα Windows 10 S. Το σύστημα αυτό βασίζεται στην εφαρμογή Authenticator που είναι διαθέσιμη στα Android και στα iOS.Windows 10

Με την εφαρμογή Authenticator στην κινητή συσκευή σας, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε ή να αποκλείσετε οποιοδήποτε αίτημα ενώ σύμφωνα με τη Microsoft οι κωδικοί πρόσβασης θα καταργηθούν πλήρως από το λειτουργικό σύστημα.

«Με τις αλλαγές σε αυτό το build, ο Windows 10 S υπολογιστή σας θα κάνει αυτόματα πιο εύκολη τη ζωή σας. Θα παρατηρήσετε ότι αν έχετε εγκαταστήσει τα Windows Hello, δεν θα δεν θα σας δίνετε η δυνατότητα ταυτοποίησης μέσω κωδικού πρόσβασης.» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη δυνατότητα πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Windows Hello και στη συνέχεια την εφαρμογή Authenticator στο κινητό σας με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να μην σας χρησιμεύουν σε κάτι πλέον.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί η Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα λειτουργία μόνο για χρήστες των Windows 10 S, οφείλεται στο γεγονός ότι το νέο χαρακτηριστικό πρέπει πρώτα να εξεταστεί διεξοδικά, πριν αποφασιστεί η επίσημη κυκλοφορία του. Πρώτον, η εταιρεία πρέπει να συλλέξει feedback από έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών και, ανάλογα με τo πως κυλούν τα πράγματα, θα αποφασιστεί η επίσημη κυκλοφορία του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS