ΑρχικήinetΗ Microsoft δημιουργεί το "Polaris": μια πιο «ελαφριά» εκδοχή των Windows 10

Η Microsoft δημιουργεί το “Polaris”: μια πιο «ελαφριά» εκδοχή των Windows 10

Ίσως από το επόμενο έτος, οι νέοι φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές να έρχονται με μια ελαφριά έκδοση των Windows 10, η οποία δεν θα έχει καμία σύνδεση με τα υπάρχοντα Windows 10 S.

PolarisΣύμφωνα με μια αναφορά των Windows Central, η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια ελαφριά έκδοση των Windows 10 που ονομάζεται Polaris. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα τροφοδοτείται από τα Windows Core OS και CShell.

Η Microsoft κάνει επίσης μια παρόμοια προσπάθεια για φορητές συσκευές με τη μορφή του OS Andromeda. Το αρθρωτό λειτουργικό σύστημα κατασκευάζεται από το μηδέν για μια φημολογούμενη πτυσσόμενη επιφάνεια.

Το Polaris θα χρησιμοποιήσει μόνο το UWP, αφήνοντας έξω στοιχεία όπως το Win32. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στη Redmond να μειώσει το μέγεθος του λειτουργικού συστήματος, να βελτιώσει την απόδοση, να βελτιώσει την ασφάλεια και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η απομάκρυνση αυτών των στοιχείων θα καταστήσει το λειτουργικό σύστημα ανίκανο να εκτελεί εφαρμογές desktop εγγενώς. Ενώ ακόμη και τα Windows 10 S δεν μπορούν να το κάνουν άμεσα, υποστηρίζουν εφαρμογές desktop στο Microsoft Store, συμβατές με τη βοήθεια του Project Centennial. Για το Polaris, η Microsoft θα προσπαθήσει να εκτελεί εφαρμογές Win32, μέσω απομακρυσμένης εικονικοποίησης, παρόμοια με αυτή που γίνεται στην περίπτωση του HP Elite x3, αλλά θα παρέχει μια πιο “εγγενή” εμπειρία.

Όταν εξετάζουμε τις πρόσφατες αναφορές, όλες οι βελτιώσεις που εφαρμόζει η Microsoft στα Windows 10 μπορούν να θεωρηθούν ως ένα όραμα για μια ενοποιημένη έκδοση του OS στο προσεχές μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει την αργή διάλυση του Πίνακα Ελέγχου και άλλων παραδοσιακών ρυθμίσεων στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις, με κάθε επόμενο Windows Update. Η ύπαρξη μιας εφαρμογής File Explorer που βασίζεται σε UWP, είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του «One Windows». Η Microsoft θα μπορούσε να ξεκινήσει την εφαρμογή μέχρι τα τέλη του 2018.

Το Polaris προορίζεται για απλούς χρήστες που δεν χρειάζονται ισχυρά συστήματα με χαρακτηριστικά. Το multitasking για τέτοιους χρήστες δεν ξεπερνά την ταυτόχρονη λειτουργία του Office, ενός προγράμματος περιήγησης στο Web και μιας εφαρμογής αναπαραγωγής μουσικής. Η οικοδόμηση ενός «ελαφρού» OS θα τους δώσει αυτό που θέλουν, “διάρκεια ζωής και απόδοση της μπαταρίας”.

Η νέα έκδοση των Windows θα φτάσει σε μια πληθώρα διαφορετικών συσκευών, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες των Windows δεν θα μπορούν να την αναβαθμίσουν. Επίσης, δεν θα υπάρξουν μέσα για την αναβάθμιση σε Windows 10 Pro, η οποία θα συνυπάρχει μαζί με το Polaris, εξυπηρετώντας gamers και power users.

Η προσθήκη ενός σύγχρονου λειτουργικού συστήματος χωρίς παλιά εξαρτήματα στην αγορά, είναι μια πολύ αναγκαία κίνηση για τη Microsoft. Θα βοηθήσει τη Redmond να προστατεύσει το μερίδιό της στην αγορά των PC από εταιρείες όπως η Google και η Apple που ασχολούνται με ARM. Το Polaris θα βοηθούσε την εταιρία να τροφοδοτήσει τη νέα γενιά ARM, με τους προσωπικούς υπολογιστές που υπόσχεται ότι θα παρέχουν ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι η πρώτη έκδοση του Windows 10 Polaris αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS