ΑρχικήinetΗ Google λανσάρει την Chrome HDR Video υποστήριξη στα Windows 10

Η Google λανσάρει την Chrome HDR Video υποστήριξη στα Windows 10

Η Google λάνσαρε πρόσφατα το Chrome 64 για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες desktop, αλλά σε σύγκριση με τους χρήστες σε Linux και Mac, οι υιοθετούντες Windows 10 έχουν κάτι επιπλέον για να ζήσουν.

Ξεκινώντας με αυτήν την έκδοση, η Google επιτρέπει την υποστήριξη υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) στο Chrome, αλλά προς το παρόν, αυτή η λειτουργία είναι αποκλειστική για τα Windows 10.

Η υποστήριξη HDR για πρώτη φορά λανσαρίστηκε στον Chrome τον περασμένο χρόνο σε συσκευές Android και η Google εργάζεται τώρα για να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα αυτής της λειτουργίας σε περισσότερες πλατφόρμες. “Η υποστήριξη HDR είναι τώρα διαθέσιμη στα Windows 10, ενώ σε περισσότερες πλατφόρμες θα έρθει σύντομα”, ανέφερε η εταιρεία.

Με το βίντεο HDR, η Google υπόσχεται “ζωντανά χρώματα, πιο σκούρα μαύρα και φωτεινότερα λευκά από τις τελευταίες οθόνες HDR.” Έτσι ναι, ακόμα κι αν το πρόγραμμα περιήγησης έρχεται με τέτοια υποστήριξη, εξακολουθείτε να χρειάζεστε μια οθόνη HDR για να απολαύσετε πραγματικά την υψηλή ποιότητα των βίντεο σας.

Η εταιρεία αναζήτησης ανακοίνωσε επίσης ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις θα περιλαμβάνουν VR στον ιστό. Με αυτό το χαρακτηριστικό, το Google βασικά επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου VR απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης, χωρίς να χρειάζονται άλλα εργαλεία για τη φόρτωση των απαραίτητων εργαλείων.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί αυτές οι βελτιώσεις είναι τόσο σημαντικές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο και εκτιμώντας τα ποσοστά μεριδίου αγοράς, είναι απίθανο να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή σύντομα.

Το NetMarketShare αναφέρει ότι το Google Chrome έχει μερίδιο 60,57%, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι από 6 στους 10 επιτραπέζιους υπολογιστές χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης της Google. Δεύτερος έρχεται ο Firefox, αλλά πολύ πίσω, με 11,02%, ενώ ο Microsoft Edge, ο οποίος προσφέρεται ως προεπιλογή στα Windows 10, χρησιμοποιείται σε μόλις 4,61% των συστημάτων.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Google Chrome 64.0.3282.119 για GNU / Linux, MacOS και Windows αυτή τη στιγμή, αλλά να έχετε κατά νου ότι η υποστήριξη HDR απαιτεί μια οθόνη HDR. Ωστόσο, πρέπει να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση, ειδικά επειδή αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει ενημερώσεις για τα τρωτά σημεία Meltdown και Specter που ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου.

Google

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS