ΑρχικήinetΗ Intel αναφέρει ότι τα patches για Meltdown / Specter προκαλούν θέματα...

Η Intel αναφέρει ότι τα patches για Meltdown / Specter προκαλούν θέματα εκκίνησης σε υπολογιστές με νεότερους επεξεργαστές

MeltdownΌπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, η ενημερωμένη έκδοση κώδικα για τα Meltdown και Spectre της Intel, προκαλεί προβλήματα εκκίνησης για τους παλαιότερους επεξεργαστές. Τώρα, η Intel αναφέρει ότι οι τρέχουσες ενημερώσεις υλικολογισμικού ενδέχεται να προκαλέσουν θέματα και με την εκκίνηση των υπολογιστών με νεότερους επεξεργαστές πιο συχνά. Σε μια δημοσίευση στο blog του, ο Navin Shenoy της Intel, είπε ότι οι υπολογιστές που έχουν ενημερωθεί με firmware Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake και ακόμη και οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές της Kaby Lake της Intel επίσης επηρεάζονται.

Τα patches μπορούν επίσης να επηρεάσουν την απόδοση, με την Intel να λέει ότι οι δοκιμές σε κέντρα δεδομένων που προσομοιώνουν μια χρηματιστηριακή αλληλεπίδραση και ηλεκτρονική συναλλαγή, έδειξαν επιβράδυνση 4%. Άλλες δοκιμές που αφορούν σε διαφορετικό φόρτο εργασίας των διακομιστών έδειξαν επιβράδυνση έως και 25%. Ο Shenoy έγραψε ότι η Intel έχει εκδώσει ενημερώσεις υλικολογισμικού για το 90% των CPU που εισήγαγε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά σημείωσε ότι η εταιρεία είχε “ακόμα αρκετή δουλειά να κάνει”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Brian Krzanich, έγραψε προηγουμένως μια ανοιχτή επιστολή και υποσχέθηκε να είναι πιο ξεκάθαρος σχετικά με τις επιπτώσεις της CPU και της απόδοσης. Τα ελαττώματα ασφαλείας Meltdown και Specter επηρεάζουν σχεδόν όλες τις υπολογιστικές συσκευές που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS