ΑρχικήinetH Microsoft είναι η νούμερο 1 Glodal Leader εταιρεία για το 2017

H Microsoft είναι η νούμερο 1 Glodal Leader εταιρεία για το 2017

Η Microsoft κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις Top 100 Global Leaders της Thomson Reuters που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει άλλους γίγαντες της βιομηχανίας όπως η Apple και η Google.

Το διάγραμμα, το οποίο αναγνωρίζει τις πιο οικονομικά επιτυχημένες και οργανωτικά υγιείς επιχειρήσεις στον κόσμο της τεχνολογίας, βάζει τη Microsoft στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Intel και τη Cisco. Η Apple, η Alphabet και η IBM είναι επίσης μέρος των κορυφαίων 10, με τη Reuters να αναφέρει ότι το 45% των τεχνολογικών εταιρειών είναι εγκατεστημένες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ιαπωνία και η Ταϊβάν σημειώνουν επίσης καλά αποτελέσματα στα charts με συνολικά 13 εταιρείες, ενώ η Ινδία έφτασε στις 100 πρώτες με πέντε εταιρείες τεχνολογίας.Microsoft

Με ποιο κριτήριο όμως η Microsoft κατάφερε να αγγίξει την κορυφή;

«Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έναν αλγόριθμο 28 συντελεστών που μετρά την απόδοση σε οκτώ σημεία αναφοράς: χρηματοοικονομική, διαχείριση και εμπιστοσύνη των επενδυτών, κίνδυνος και ανθεκτικότητα, συμμόρφωση με την νομοθεσία, καινοτομία, άνθρωποι και κοινωνική ευθύνη, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και φήμη.» εξήγησε η Reuters.

Η Microsoft έχει αποδώσει ιδιαίτερα καλά στα τελευταία τρίμηνα, με τα καταγεγραμμένα στοιχεία να αποκαλύπτουν σταθερή ανάπτυξη στην cloud επιχείρηση.

Τα έσοδα από τη παραγωγικότητα και τις επιχειρηματικές διεργασίες, για παράδειγμα, σημείωσαν αύξηση 28%, φθάνοντας τα 8,2 δισ. δολάρια, ενώ τα εμπορικά προϊόντα του Office και οι υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν στο 10%. Τα έσοδα στο τμήμα Intelligent Cloud αυξήθηκαν επίσης κατά 14% κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 6,9 δισ. δολάρια, και πάλι με προϊόντα διακομιστή και υπηρεσίες cloud να αυξάνονται κατά 17%.

Από την άλλη πλευρά, η Apple αναμένεται να θέσει νέο ρεκόρ φέτος, όταν η αποτίμηση της αγοράς θα φτάσει τελικά στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί μέχρι το τέλος του έτους χάρη στη νέα σειρά iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X, αν και σε αυτό το σημείο πηγές δείχνουν μέτρια ζήτηση για τη συγκεκριμένη συσκευή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS