ΑρχικήinetΗ Ρωσία χρησιμοποιεί screenshot από παιχνίδι για να αποδείξει την συνεργασία των...

Η Ρωσία χρησιμοποιεί screenshot από παιχνίδι για να αποδείξει την συνεργασία των ΗΠΑ με την ISIS

Η Ρωσία χρησιμοποίησε screenshot από το παιχνίδι AC-130 Gunship Simulator για να αποδείξει ότι τα αμερικάνικα στρατεύματα προστατεύουν με κάποιο τρόπο την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.ISIS

Η Ρωσία υποστηρίζει εδώ και αρκετό καιρό ότι οι ΗΠΑ βοηθούν της ISIS, ισχυρισμοί που μοιάζουν αβάσιμοι όταν η Αμερική εδώ και δύο χρόνια μάχεται ενάντια της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τώρα όμως, η Ρωσία παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία που στηρίζουν την άποψη ότι η ΗΠΑ συνεργάζεται με την ISIS και την προστατεύει από τα ρωσικά στρατεύματα.

Τα αποδεικτικά τους στοιχεία λίγο έμεινε για να ληφθούν σοβαρά υπόψη μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι οι εικόνες που κατέθεσαν προέρχονται από το παιχνίδι C-130 Gunship Simulator το οποίο μάλιστα δεν κυκλοφορεί.

Ουσιαστικά, οι Ρώσοι έψαξαν για την σωστή εικόνα, χρησιμοποιήσαν ακόμα και βίντεο του 2015 για να απαθανατίσουν σε screenshot μια απόδειξη που δεν θα κινούσε τις υποψίες.

Δυστυχώς για αυτούς, υποτίμησαν τις ικανότητες των gamers οι οποίοι μπορούν από μόνο μια εικόνα να ονοματίσουν το παιχνίδι από το οποίο προέρχεται.

Μετά την αποκάλυψη ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας αφαίρεσε άμεσα την εικόνα πριν διαδοθεί περισσότερο το φιάσκο τους.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι με τον καιρό τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο αληθοφανή και πολύ σύντομα θα είναι αδύνατον να καταλάβουμε αν αποτελούν εικόνες της πραγματικότητας ή όχι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS