ΑρχικήHow ToFirefox 55: Ενεργοποιήστε τα screenshots

Firefox 55: Ενεργοποιήστε τα screenshots

Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox και το ενημερώσατε στην έκδοση 55.0, ίσως θα έχετε παρατηρήσει το νέο εικονίδιο “Shot Page” στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης.

Αυτό το εικονίδιο εξουσιοδοτεί τον Firefox να αντιγράψει κάποιο screenshot που σας ενδιαφέρει. Αν δεν το βλέπετε είναι γιατί κυκλοφορεί σταδιακά στους χρήστες του νέου Firefox.Firefox 55

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι το εργαλείο για screenshots δεν είναι διαθέσιμο ήδη στον περιηγητή σας. Υπάρχει αλλά θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Όσοι από εσάς το βλέπουν ήδη, καλύτερα διαβάστε κάτι άλλο.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ενημερωμένη έκδοση του Firefox 55. Μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση του προγράμματος από την διεύθυνση:

about:support

Ας δούμε πως μπορεί να γίνει η ενεργοποίηση:

Ανοίξτε την παρακάτω διεύθυνση στον browser σας και αποδεχτείτε ότι δεν σας νοιάζει αν χάσετε την εγγύηση: firefox

about:config?filter=extensions.screenshot

Θα δείτε δύο διαφορετικές παραμέτρους:
Extensions.screenshots.disabled – Αυτή είναι η κύρια παράμετρος. H τιμή false σημαίνει ότι η λειτουργία οθόνης είναι ενεργοποιημένη, ενώ η τιμή true ότι είναι απενεργοποιημένη.

Expansions.screenshots.system disabled – Το ίδρυμα Mozilla χρησιμοποιεί αυτή την παράμετρο για να ελέγξει την εξέλιξη της λειτουργίας του screenshot. Αν είναι ρυθμισμένη σε true, η λειτουργία οθόνης απενεργοποιείται ανεξάρτητα από το τι έχει οριστεί στο Extensions.screenshots.disabled. Αν είναι ρυθμισμένο σε false, η λειτουργία screenshot είναι ενεργοποιημένη, εάν το Extensions.screenshots.disabled έχει οριστεί ως false.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα του screenshot στο Firefox, ορίστε την επέκταση.screenshots.disabled σε true.
Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα του screenshot στο Firefox, ορίστε το Expansions.screenshots.system disabled σε false και επέκταση.screenshots.disabled σε false επίσης.

Μπορείτε να αλλάξετε σε true και false με διπλό κλικ στην παράμετρο της επιλογής σας.

Για να αφαιρέσετε το νέο εργαλείο του Firefox από τη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε την κατάργηση του από τη γραμμή εργαλείων.

Για να πάρετε κάποιο screenshot με τον browser σας κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Το εργαλείο οθόνης υποστηρίζει τη λήψη μιας περιοχής, του ορατού μέρους μιας ιστοσελίδας ή ολόκληρης της σελίδας.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα στιγμιότυπα οθόνης στο σύστημά σας ή να τα ανεβάσετε στο screenshots.firefοx.com για να τα μοιραστείτε στο διαδίκτυο. Το ίδρυμα Mozilla διατηρεί τα screenshots online για δύο εβδομάδες από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να τα διαγράψετε οποιαδήποτε στιγμή, ή και να επεκτείνετε την ημερομηνία αποθήκευσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS