Σάββατο, 1 Αυγούστου, 23:04
Αρχική inet Κρυπτογραφήστε όλα τα δεδομένα στο Android

Κρυπτογραφήστε όλα τα δεδομένα στο Android

Κρυπτογράφηση σε συσκευές με Android: Ορισμένες απαιτήσεις πρέπει να πληρούνται πριν μπορέσετε να προχωρήσετε και να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας:Android

  • Το Android τηλέφωνό σας  πρέπει να υποστηρίζει την κρυπτογράφηση. Δεν είμαι 100% γι ‘αυτό, αλλά πιστεύω ότι η κρυπτογράφηση προστέθηκε στο Android 3.0. Μπορείτε εναλλακτικά να θελήσετε να ελέγξετε τις εφαρμογές κρυπτογράφησης τρίτων μερών.
  • Πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης ή έναν οποιονδήποτε τρόπο κλειδώματος.
  • Το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή τροφοδοσίας.

Η ρύθμιση μιας οθόνης κλειδώματος μπορεί να είναι αρκετή εάν δεν έχετε υπερβολικά ευαίσθητα δεδομένα στο τηλέφωνο. Οι τακτικοί επιτιθέμενοι δεν θα περάσουν από την οθόνη κλειδώματος που τους αφήνει την επιλογή να επαναφέρουν το τηλέφωνο και όλα τα προσαρμοσμένα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτό.

1) Ρύθμιση του κωδικού πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος

Στο τηλέφωνο Samsung, πατήστε στο κουμπί Ρυθμίσεις και επιλέξτε Κλείδωμα οθόνης> Κλείδωμα οθόνης από τη σελίδα επιλογών.

Εδώ πρέπει να επιλέξετε πώς θέλετε να προστατεύσετε το τηλέφωνο όταν είναι κλειδωμένο. Διαθέσιμο για επιλογή είναι η προστασία με pin, password, pattern ή άλλες μεθόδους. Επιλέξτε προστασία κωδικού πρόσβασης εδώ και βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης έχει τουλάχιστον έξι χαρακτήρες, εκ των οποίων ένας είναι ένας αριθμός.

Προτείνω ιδιαίτερα να αυξήσετε τον αριθμό των χαρακτήρων στο μέγιστο αριθμό των 16 χαρακτήρων για να βελτιώσετε την ασφάλεια.

Android

Μόλις ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης, θα σας ζητηθεί να τον εισάγετε όποτε ενεργοποιείτε το τηλέφωνο ή θέλετε να συνεχίσετε την εργασία σας μετά από μια αδράνεια. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό αλλά αυτό είναι ένας μικρός συμβιβασμός για καλύτερη ασφάλεια.

2) Κρυπτογράφηση του τηλεφώνου Android

Πρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας και να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη πριν συνεχίσετε. Η επιλογή κρυπτογράφησης του τηλεφώνου είναι διαφορετική.

Ένα κλικ στην επιλογή Ασφάλεια> συσκευή κρυπτογράφησης στις Ρυθμίσεις ανοίγει το μενού διαμόρφωσης όπου μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία κρυπτογράφησης.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί μια ώρα ή και περισσότερο για να ολοκληρωθεί.

Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε λογαριασμούς, ρυθμίσεις, εφαρμογές που έχουν ληφθεί και τα δεδομένα, τα μέσα και άλλα αρχεία τους. Αφού κρυπτογραφήσετε τη συσκευή σας, απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να αποκρυπτογραφηθεί κάθε φορά που την ενεργοποιείτε.

Η κρυπτογράφηση διαρκεί μία ώρα ή περισσότερο. Ξεκινήστε με μια φορτισμένη μπαταρία και κρατήστε τη συσκευή συνδεδεμένη μέχρι να ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση. Η διακοπή μπορεί να σας προκαλέσει την απώλεια μερικών ή όλων των δεδομένων.

Ορίστε έναν κωδικό ξεκλειδώματος τουλάχιστον 6 χαρακτήρων, ο οποίος περιέχει τουλάχιστον έναν αριθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...