ΑρχικήinetΤο μερίδιο Android εκδόσεων στην αγορά για τον Ιούνιο.

Το μερίδιο Android εκδόσεων στην αγορά για τον Ιούνιο.

 H Google μόλις κυκλοφόρησε τα νούμερα διανομής της για το πρώτο μήνα του καλοκαιριού αποκαλύπτοντας μερικές μικρές αλλαγές στο μερίδιο των Android εκδόσεων στην αγορά. Το Android Nougat θα είναι πλέον εγκατεστημένο στο 9,5% των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά.Android

Η τελευταία έκδοση Android παρουσίασε αύξηση ύψους 2,4%, από το 7,1% του περασμένου μήνα. Το Andrοid 7.0 Nougat αυξήθηκε σε 8,9% από 6,6% ενώ το  7.1 Nougat παρουσίασε ελάχιστη αύξηση από το 0,5% του Μάιου σε 0,6% τον Ιούνιο.

Το Andrοid 6.0 Marshmallow διατήρησε το μερίδιό του στο 31,2% όπως συνέβη και τον προηγούμενο μήνα. Παρ’ όλ’ αυτά το Marshmallow κατάφερε να ξεπεράσει τον ηγέτη της προηγούμενης κατάταξης, Lollipop, το οποίο ανέρχεται στο ποσοστό των 30,8% από το 32% του περασμένου μήνα.

Παρατηρούμε λοιπόν, ότι όλο και περισσότερα smartphones τρέχουν στην έκδοση κινητού λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησε η Google το 2015 καθώς οι ενημερώσεις συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες για τηλέφωνα και tablets. O χάρτης διανομής αποκαλύπτει επίσης ότι το KitKat ανέρχεται πλέον στο 18,1% σημειώνοντας μείωση από το 18,8% του Μαΐου.

Το  Jelly Bean υποχώρησε 8,8% αυτό το μήνα, από 9,1% του Μάιου ενώ το Ice Cream Sandwich παρουσιάζει στασιμότητα στο 0,8%. Το Gingerbread συνεχίζει να μειώνεται και πλέον βρίσκεται στο 0,8%, 1% χαμηλότερα από το περασμένο μήνα. Όπως είναι αναμενόμενο, το Gingerbread θα βγει από το Διάγραμμα διανομής Andrοid εφόσον θα φτάσει το 0,1% και μόνο ένα μερίδιο smartphones και tablets θα τρέχουν ακόμα την συγκεκριμένη έκδοση. Αυτό φυσικά θα συμβεί εφόσον η Google κυκλοφορήσει το Andrοid O το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα επίσημο όνομα.  

Το Andrοid O θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο και θα διαθέτει πολλά νέα εργαλεία και βελτιώσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS