ΑρχικήinetΤο Android Nougat διαθέτει ποσοστό κάτω του 1% στη αγορά

Το Android Nougat διαθέτει ποσοστό κάτω του 1% στη αγορά

Η πανωλεθρία των Android  οφείλεται στο γεγονός ότι η Google λανσάρει κάθε χρόνο νέες εκδόσεις της πλατφόρμας που όμως δεν είναι συμβατές με τα ακουστικά τους. Επιπλέον μόνο ένα μικρό ποσοστό των Andrοid smartphones και tablets διαθέτουν αναβαθμίσεις OS.android-nougat-still-under-1-market-share-in-december-distribution-chart-510750-3

Δυστυχώς, οι πωλήσεις της  τελευταίας έκδοσης του Android OS βρίσκονται στο 1% παρόλο που έχουν περάσει μήνες από την κυκλοφορία του Nougat στην αγορά. Σύμφωνα επίσης με στατιστικές της Google μόνο το 0,4% των νέων συσκευών χρησιμοποιούν Andrοid Nougat.

Στην αγορά η ζήτηση είναι διαμορφωμένη ως εξής : Πρώτο έρχεται το Andrοid Lollipop με 34%, ακολουθούν το Andrοid 6.0 Marshmallow με 26.3%,  το  Andrοid 5.0 με 10.8% και το Andrοid 5.1 με 23.2% . Το Andrοid 4.3 Jelly Bean βρίσκεται στα 12.8%.Την λίστα ολοκληρώνουν τα  Andrοid 4.0 Ice Cream Sandwich και Andrοid 2.3 Gingerbread με ποσοστό 1.2%. Το  Andrοid 2.2 Froyo εξακολουθεί να βρίσκεται στο διάγραμμα με 0,1% ενώ το λειτουργικό OS πολύ πιθανό να καταργηθεί καθώς η ζήτηση του βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα για τις προδιαγραφές της συσκευής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις περιμένουμε από τον κολοσσό μια νέα γρηγορότερη έκδοση λογισμικού Andrοid O.

Τα παραπάνω στοιχεία της Google είναι το αποτέλεσμα μια έρευνας που διεξάχθηκε κατά την διάρκεια εφτά ημερών και ολοκληρώθηκε χτες. Ελπίζουμε λοιπόν το 2017 να αποτελεί μια πιο πετυχημένη χρονιά για τα Andrοid Nougat και ειδικά για τα smartphones που θα διαθέτουν λογισμικό OS.Δυστυχώς οι περισσότερες Andrοid συσκευές αποτελούν μέτριας ή χαμηλής ποιότητας smartphone γι’ αυτό και η κυκλοφορία τους με Nougat λογισμικό αποτελεί  ένα μεγάλο οικονομικό  ρίσκο για την εταιρεία.Android

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS