ΑρχικήinetH Microsoft θα λανσάρει στον Edge Browser Ad Blocker όπως η Google?

H Microsoft θα λανσάρει στον Edge Browser Ad Blocker όπως η Google?

Φήμες λένε ότι η Google μπορεί να εργάζεται για την ανάπτυξη ενός ad blocker για τον Chrome browser, και παρόλο που με την πρώτη ματιά αυτό δεν έχει νόημα από τότε που η Google βγάζει μια περιουσία από τις διαφημίσεις, μια στρατηγική που κάνει τον γίγαντα της αναζήτησης τον μεγαλύτερο νικητή όλου αυτού.

google

Με λίγα λόγια, ο νέος ενσωματωμένος μηχανισμός αποκλεισμού διαφημίσεων του Google Chrome θα μπορούσε να επιτρέψει στην εταιρεία που εδρεύει στο  Mountain View να σταματήσει να πληρώνει εταιρείες όπως το Adblock Plus για την λίστα των διαφημίσεων της, προσφέροντας παράλληλα στους χρήστες μια προηγμένη λύση για να επωφεληθούν από μια καθαρή εμπειρία περιήγησης.

Μόνο οι πιο ενοχλητικές διαφημίσεις θα μπλοκαριστούν σύμφωνα με την υπάρχουσα κερδοσκοπία, με τον Chrome να κατέχει μερίδιο αγοράς 60% σε PC και με περισσότεροι από τους μισούς εκεί έξω να έδιναν μια ευκαιρία τουλάχιστον σε αυτόν τον ad blocker.

Ο  Microsoft Edge είναι ένα από τα νεότερα ονόματα στους πολέμους των προγραμμάτων περιήγησης, καθώς η Microsoft αντικατέστησε τον Internet Explorer με ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10 σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους χρήστες μια προηγμένη λύση που ενσωματώνεται από την προεπιλογή στο λειτουργικό σύστημα.

Η υιοθέτηση του Edge, ωστόσο, παραμένει στάσιμη, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι το πρόγραμμα περιήγησης διατίθεται μόνο στα Windows 10 και οι νέες λειτουργίες παραδίδονται μόνο με μεγάλες κυκλοφορίες OS, οι οποίες συνήθως φθάνουν δύο φορές το χρόνο.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Microsoft αγνόησε ένα από τα κορυφαία αιτήματα για τον Edge: ένα ενσωματωμένο blocker διαφημίσεων που θα βοηθούσε στην παροχή μιας πιο καθαρή εμπειρία περιήγησης. Ενώ οι ad blockers είναι ήδη διαθέσιμοι στον Edge ως επεκτάσεις τρίτων, οι χρήστες ζητούν μια ενσωματωμένη λύση που δεν θα επηρεάσει την απόδοση του συστήματος ή την ταχύτητα περιήγησης, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκει η Google με την νέα της λύση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS