ΑρχικήinetΗ Google ετοιμάζει ενσωματωμένο ad blocker για τον Chrome

Η Google ετοιμάζει ενσωματωμένο ad blocker για τον Chrome

Φήμες αναφέρουν ότι η Google αναπτύσσει ένα ενσωματωμένο ad blocker για το Chrome και μάλιστα μπορεί να είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή για όλους.

Αυτό κι αν είναι έκπληξη, δεδομένου ότι η κύρια πηγή χρημάτων της Google εξακολουθεί να είναι η διαφήμιση.Chrome

Ωστόσο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Google σχεδιάζει να προσφέρει το δικό της ad blocker στο Chrome, που θα μπλοκάρει ένα συγκεκριμένο τύπο διαφημίσεων. Συγκεκριμένα η εταιρεία σκέφτεται να σταματήσει την εμφάνιση των ιδιαίτερα ενοχλητικών διαφημίσεων, όπως τα pop-overs, την αυτόματη αναπαραγωγή ήχου και βίντεο και πολλά άλλα.

Η Google φαίνεται να επιδιώκει να βοηθήσει (;) αυτούς που αν και ενοχλούνται από τις διαφημίσεις, δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία για να εγκαταστήσουν έναν ad blocker ή που δεν ξέρουν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, η Google δεν επιθυμεί να κλείσει συμφωνίες με τρίτους προγραμματιστές, όπως για παράδειγμα την Adblock Plus, οι οποίοι απαιτούν την καταβολή τελών για να διαθέτουν whitelists σε διαφημίσεις από εταιρείες όπως η Google.

Βασικά, ενώ η εφαρμογή Adblock Plus είναι μια από τις πιο δημοφιλείς που κυκλοφορούν, δεν κάνει whitelists μόνο από “καλές” διαφημίσεις που δεν ενοχλούν και πάρα πολύ, αλλά παίρνουν χρήματα για να επιτρέπουν σε διάφορες άλλες διαφημίσεις να παρακάμπτουν τα φίλτρα της.

Η εφαρμογή ενός ad blocker απευθείας στο Chrome φαίνεται έχει νόημα, γιατί το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείται από 1+ δισεκατομμύριο χρήστες, και έχει το μισό μερίδιο της αγοράς. Αυτό το βήμα θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη εφαρμογών από τρίτους καθώς οι χρήστες θα είχαν τρόπο να αποκλείσουν τις διαφημίσεις χωρίς να εγκαταστήσουν πρόσθετες επεκτάσεις.

Φυσικά η Google δεν θα σταματήσει να εμφανίζει διαφημίσεις στον browser της.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό.

Η Google είναι εταιρεία προώθησης διαφημίσεων και με ένα ad blocker αποκτάει περισσότερο έλεγχο στην εμφάνιση ή το μπλοκάρισμά τους. Σε τελική ανάλυση, τι θα εμποδίζει η Google και τι θα επιτρέπει; Ποιος μπορεί να το ελέγξει;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS