ΑρχικήinetΕπίσημη λήξη συνεργασίας Apple και Imagination Technologies

Επίσημη λήξη συνεργασίας Apple και Imagination Technologies

Η Apple μόλις ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας της με την βρετανική εταιρεία Imagination Technologies καθώς η Cupertino σκοπεύει να σχεδιάσει και να παράγει τα δικά της chip γραφικών για το επερχόμενο iPhone και iPad. Apple

Η Imagination Technologies δεν θα αναλάβει πλέον τον σχεδιασμό και την παραγωγή γραφικών για την Apple καθώς η συνεργασία είχε οριστεί να λήξει σε δύο χρόνια καθώς ο κολοσσός θα αναπτύξει την δική του τεχνολογία.

«Η Αpple σκοπεύει να εργαστεί πάνω σε έναν ξεχωριστό, ανεξάρτητο σχεδιασμό γραφικών με σκοπό να ελέγχει τα προϊόντα της  και να μειώσει την μελλοντική εξάρτηση της από εμάς.» αναφέρει το δελτίο Τύπου της Imagination Technologies.

Η Αpple έχει χρησιμοποιήσει PowerVR γραφικά σε iPhones, iPads, iPods, τηλεοράσεις και ρολόγια για χρόνια τώρα ενώ η παραγωγή των chips στο εσωτερικό θα επέτρεπε στον κολοσσό να μειώσει τις δαπάνες στις συμφωνίες αδειών χρήσης.

Η Imagination Technologies ζήτησε από την Apple να παραχωρήσει αποδεικτικά στοιχεία για την μη παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας  και των εμπιστευτικών πληροφοριών που η εταιρεία κατείχε. Η Αpple όμως φαίνεται να αρνείται να παραδώσει τέτοιου είδους υλικό.

Η Imagination Technologies υποστηρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να σχεδιαστεί μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική της GPU χωρίς να παραβιαστούν τα βασικά διπλώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Δήλωσε επίσης ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει εναλλακτικές εμπορικές συμφωνίες με την Apple, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην προηγούμενη εταιρική σχέση τους.

Η Αpple αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του συνόλου των εσόδων της Imagination Technologies και δεδομένου ότι η ανακοίνωση αυτή είναι αρκετά πρόσφατη, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας μειώθηκε σχεδόν 70% θέτοντας την σε αρκετά δύσκολη θέση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS