ΑρχικήinvestigationsDark web & σκιές: The Beginning

Dark web & σκιές: The Beginning

Dark web & σκιές: Όλο και περισσότερο ακούμε την ορολογία αυτή σε δημόσιο (ειδήσεις) και προσωπικό (καθημερινές συζητήσεις) επίπεδο. Σύμφωνα με το Wikipedia πρόκειται για έναν ανώνυμο διαδικτυακό ιστό στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες.

Dark web

 

  • Πόσο σκιώδης, όμως, πρέπει να είναι ένας χρήστης για να μπει στο Dark web;

Η απάντηση είναι απλή: Καθόλου! Στο dark web μπορεί να συνδεθεί απλά και εύκολα ο καθένας μας… Τώρα, για ποιους σκοπούς θα συνδεθεί είναι άλλο θέμα!

  • Πόσο εύκολο είναι να έχει κανείς πρόσβαση;

Πανεύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το Tor browser. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν browser σαν όλους τους άλλους ο οποίος απλά προσφέρει ανωνυμία λόγω του τρόπου και του μηχανισμού δρομολόγησης που χρησιμοποιεί.

  • Τι μπορεί να βρει κάποιος εκεί μέσα;

Τα πάντα. Διευθύνσεις της μορφής “*.onion” που μπορούν να προσφέρουν τα πάντα. Όταν τις βρεις – πράγμα πολύ εύκολο- μπορείς να αγοράσεις/νοικιάσεις ότι θέλεις γρήγορα και ανώνυμα ενώ τις περισσότερες φορές πληρώνεις με Bitcoins. Αν μάλιστα είσαι προσεκτικός με την χρήση που κάνεις στον υπολογιστή σου και τα στοιχεία που δίνεις, το πιο πιθανό είναι να μην αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα ποτέ σου. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι απόλυτα ασφαλές!

  • Τι σημαίνει ότι μπορείς να βρεις ότι θέλεις; Τι μπορείς να βρεις δηλαδή;

 

  • Ναρκωτικά 

 

  • Χάκερς

 

  • Όπλα

 

  • Εκβιαστές, μπράβους, δολοφόνους

 

  • Η λίστα συνεχίζεται με πορνεία, πορνογραφία και πολλές άλλες παράνομες ενέργειες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αναζήτηση των τεσσάρων κατηγοριών δεν κράτησε πάνω από μερικά λεπτά ενώ η προβολή των προϊόντων καθώς και ο τρόπος σχεδιασμού και προγραμματισμού τους ήταν σχεδόν ίδιος με τα e-shop που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ουσιαστικά, είναι το ίδιο εύκολο κάποιος να αγοράσει ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και ένα πιστόλι…

  • Αφού γίνονται όλα αυτά γιατί υπάρχει;

Γιατί πρέπει. Κάθε εργαλείο που έχει κατασκευαστεί είναι στην ευχέρεια του ανθρώπου το πώς θα το χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα, με ένα μαχαίρι καθαρίζεις ένα μήλο ή διαπράττεις έναν φόνο. Έτσι ακριβώς είναι και η περίπτωση του Dark Web. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που το χρησιμοποιούν λόγω ανάγκης ανωνυμίας όπως: δημοσιογράφοι ,ακτιβιστές ,στρατιωτικοί, μυστικοί πράκτορες, ερευνητές, καταγγέλλοντες, κ.α.

Αυτό που συμπεραίνουμε λοιπόν σε μια πρώτη επαφή με το dark web είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά επικίνδυνο μονοπάτι για κάποιον που αγνοεί τον τρόπο λειτουργίας του Tor και του onion routing. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το φλέγον αυτό ζήτημα, μείνετε συντονισμένοι στο SecNews γιατί έπεται συνέχεια…

f@pei

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS