ΑρχικήinetΓιατί η Apple θέλει να "πατάξει" τις δωρεάν εφαρμογές?

Γιατί η Apple θέλει να “πατάξει” τις δωρεάν εφαρμογές?

Φαίνεται πως η Apple κάνει κινήσεις για να καθαρίσει το App Store της.

εφαρμογές

Μετά την αφαίρεση των ξεπερασμένων εφαρμογών, η εταιρεία έχει πλέον επιβάλλει περιορισμούς σχετικά με το πώς οι προγραμματιστές θα περιγράφουν τις εφαρμογές τους. Η Apple απορρίπτει πλέον ενημερώσεις και νέες υποβολές εφαρμογών, που περιέχουν τη λέξη «δωρεάν» στον τίτλο τους, σύμφωνα με το VentureBeat.

«Το όνομα, τα εικονίδια, τα scresshots ή οι προεπισκοπήσεις του app που εμφανίζονται στο App Store, συμπεριλαμβάνουν την αναφορά στην τιμή του. Παρακαλώ αφαιρέστε τέτοιες αναφορές σε τιμή, από το όνομα της εφαρμογής σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αναφορών στις λέξεις δωρεάν ή με έκπτωση», φέρεται να τονίζει η Apple.

Η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει την αλλαγή, εκτός από το να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της, ωστόσο φαίνεται ως ένα ακόμη σημάδι ότι η Cupertino θέλει να καθαρίσει το App Store της.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεφορτωθεί τις ξεπερασμένες εφαρμογές (περίπου 200.000), που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για τα νεότερα iPhone και iPad.

Ενώ η αλλαγή στο τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές περιγράφουν τις εφαρμογές τους στο App Store φαίνεται σαν μια ήπια αλλαγή, ταιριάζει με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της εταιρείας να πατάξει τις παλιές και χαμηλής ποιότητας εφαρμογές από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Πολλοί προγραμματιστές χρησιμοποιούν τη λέξη «δωρεάν» στο όνομα της εφαρμογής τους για να προσελκύσουν νέους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί μια εφαρμογή να εμφανίζεται ψηλότερα σε ορισμένα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά στην πραγματικότητα λίγες είναι οι υψηλής ποιότητας εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη λέξη «δωρεάν» στο όνομά τους (με πιθανή εξαίρεση εφαρμογές με τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή παροχές). Η Apple ίσως προσπαθεί να πατάξει εφαρμογές με περίεργα ονόματα, για να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του App Store της.

Ακόμα η εταιρεία θα μπορούσε απλώς να επιχειρεί να μειώσει τη σύγχυση. Όπως αναφέρει η Apple στις κατευθυντήριες γραμμές για τους προγραμματιστές, το να αναγράφεται μια τιμή σε ένα όνομα εφαρμογής, θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους ανθρώπους που κατοικούν σε άλλες χώρες, όπου η τιμή μπορεί να είναι διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα, στο World Wide Developer Conference της Apple εντός του τρέχοντος έτους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS