ΑρχικήinetΠακιστανοί χακάρουν την Google!

Πακιστανοί χακάρουν την Google!

Το domain του Μπαγκλαντές αποτελεί τελευταία ένα από τα μεγαλύτερα θύματα hacking καθώς σύμφωνα με πηγές μια ομάδα Πακιστανών hackers κατάφερε να διεισδύσει στην μηχανή αναζήτησης του Google και να δημοσιεύσει το δικό της μήνυμα. Οι hackers που ανήκουν στην ομάδα  Team Pak Cyber Attackers κατάφεραν να καταλάβουν την μηχανή αναζήτησης της Google στο Μπαγκλαντές και να δημοσιεύσουν ένα χλευαστικό μήνυμα για τα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας.Google

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παραβίαση έγινε μέσω DNS hijacking, παρόμοια μέθοδος με αυτή που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και άλλοι hackers για να διαταράξουν τον διαδικτυακό τόπο της Gοogle με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αρχική σελίδα του Βιετνάμ.

Στην συγκεκριμένη παραβίαση, οι επιτιθέμενοι δημοσίευσαν στην σελίδα του Gοogle το σύνθημα “Pakistan Zindabad” που μεταφράζεται σε “Ζήτω το Πακιστάν”. Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα έγραφε «Παραβιασμένο από το Faisal 1337. Το Goοgle Μπαγκλαντές σαμποτάρεται από την ομάδα Team Pak Cyber Attackers. Η ασφάλεια αποτελεί μια ψευδαίσθηση. Ζήτω το Πακιστάν»

Όπως ήταν αναμενόμενο η Goοgle έδρασε άμεσα αποκαθιστώντας την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της το γρηγορότερο δυνατόν. Δεν είναι ακόμα σαφές ωστόσο για πόσο καιρό έμεινε εκτεθειμένη η παραμορφωμένη ιστοσελίδα.

Σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό αν οι Πακιστανοί hackers επιθυμούσαν απλά να χλευάσουν το σύστημα ασφαλείας της Gοogle ή υπήρχε απώτερος σκοπός. Δεδομένου όμως ότι η επίθεση έγινε μέσω DNS hijacking, καμία πληροφορία δεν τέθηκε σε κίνδυνο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόμοιες ενέργειες DNS hijacking σε ιστοσελίδες υψηλού προφίλ που ανήκουν στην Gοogle και την Microsoft διαπράχθηκαν και το περασμένο έτος. Τα domains των Google και MSN που βρίσκονται στα Πίτκαιρν Νησιά δέχτηκαν επίθεση μέσω  της δημοσίευσης παρόμοιου μηνύματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS