ΑρχικήsecurityΗ Νότια Κορέα δέχεται εσωτερική επίθεση hacking

Η Νότια Κορέα δέχεται εσωτερική επίθεση hacking

Η Νότια Κορέα και συγκεκριμένα το στρατιωτικό της δίκτυο δέχτηκε επίθεση από hackers της Βόρειας Κορέας οι οποίοι παραβιάζοντας το ενδοδίκτυο κατάφεραν να αποσπάσουν πολλά στρατιωτικά μυστικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το συμβάν έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου και επίκεντρο της επίθεση αποτελούσαν τα κρατικά συστήματα ενημερώσεων.Νότια Κορέα Νότια Κορέα

Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, φήμες υποστηρίζουν ότι οι παραβιάσεις εμφανίζουν πολλά κοινά στοιχεία με εκείνες που έχουν προκληθεί στο παρελθόν από του γείτονες τους. Η ερευνητική ομάδα του στρατού της Νότιας Κορέας ανακάλυψε ότι έχουν διαρρεύσει ορισμένα στρατιωτικά δεδομένα εμπιστευτικού χαρακτήρα.Όσο όμως η έρευνα βρίσκετε σε εξέλιξη δεν επιτρέπουν να διαρρεύσουν περισσότερες πληροφορίες.

«Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την επίθεση ακόμα γιατί φοβόμαστε ότι θα δώσουμε έτσι πλεόνασμα στην Βόρεια Κορέα.» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του στρατού.

Διαπίστωσαν ότι η επίθεση ξεκίνησε από τους κινέζικους servers αλλά ευτυχώς δεν απέκτησαν πρόσβαση στα στρατιωτικά στοιχεία που αφορούν τις επιχειρηματικές σχέσεις της Κορέας με άλλες χώρες.

Φαίνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό είχε εγκατασταθεί στα συστήματα του στρατού από το Αύγουστο γεγονός που μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί να περιμένουν οι hackers μέχρι τον Σεπτέμβρη για να ολοκληρώσουν την επίθεση. Το υπουργείο είχε διατάξει να μην συνδεθούν στο διαδίκτυο οι μολυσμένοι υπολογιστές αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να σταματήσει τους hackers που κατάφεραν αν αποκτήσουν τελικά απομακρυσμένη πρόσβαση στα συστήματα.

Προς το παρόν η Νότια Κορέα συμβουλεύει τους στρατιωτικούς υπαλλήλους όταν συνδέονται στο διαδίκτυο να διαγράφουν επι τόπου τα δεδομένα προς αποφυγή κλοπής από τους hackers.Νότια Κορέα Νότια Κορέα

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS