Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Panasonic: Χάκερ δεν μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των αεροπλάνων

Ο ερευνητής της IOActive Ruben Santamarta αποκάλυψε χθες ότι οι αδυναμίες που ανακάλυψε στο σύστημα ψυχαγωγίας της Panasonic το οποίο χρησιμοποιείται από 13 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να πάρουν ακόμη και τον έλεγχο του αεροσκάφους και να παρέμβουν σε όλα τα συστήματα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των επιβατικών οθονών και των χειριστηρίων πλοήγησης.

Panasonic

Η Panasοnic, ωστόσο εξηγεί σε μια δήλωση που στάλθηκε με email ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι «πολύ παραπλανητικοί» και λέει ότι η IOActive δεν κάνει τίποτα περισσότερο από να ειδοποιεί ψεύτικα το επιβατικό κοινό.

Η εταιρεία τονίζει ότι μια τέτοια επίθεση δεν είναι δυνατόν να συμβεί, κατηγορώντας την εταιρεία ασφαλείας ότι δημοσίευσε ένα αβάσιμο και αναπόδεικτο συμπέρασμα στο Τύπο.

«Τα συμπεράσματα που πρότεινε η IOActive στον Τύπο δεν βασίζονται σε κανένα πραγματικό εύρημα ή γεγονός. Οι σιωπηρές πιθανές επιπτώσεις θα πρέπει να ερμηνευθούν ως θεωρητικές στην καλύτερη περίπτωση και δεν δικαιολογείται να κάνουν δηλώσεις μόνο από υποθετικές διαπιστώσεις ευπάθειας» δήλωσε η Panasonic.

Η Panasοnic εξηγεί ότι η επιχείρηση έλαβε πραγματικά τις εκθέσεις του Santamarta το Μάιο του 2015 και στις αρχές του τρέχοντος έτους, και ήταν πάντα κάτω από στενή διερεύνηση αλλά εκτός από μερικά ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία έχουν ήδη καθοριστεί, τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον έλεγχο του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε.

«Η IOActive σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, αναμιγνύεται ανάρμοστα σε μια συζήτηση υποθετικών τρωτών σημείων σε σχέση με τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, με συγκεκριμένες διαπιστώσεις σχετικά με τα συστήματα της εταιρείας μας, δημιουργώντας μια άκρως παραπλανητική εντύπωση ότι στα συστήματα της Panasonic έχει βρεθεί μια ευπάθεια που μπορεί να προκαλέσει θέματα στην λειτουργία του αεροσκάφους» συνεχίζει η Panasonic.

Η εταιρεία ζητά τελικά από την IOActive να καταστήσει σαφές ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα τρωτά σημεία σε συσκευές για να θέσουν σε κίνδυνο τα συστήματα του αεροσκάφους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *