ΑρχικήbusinessWaymo η νέα εταιρεία της Google για αυτό-οδήγούμενα οχήματα

Waymo η νέα εταιρεία της Google για αυτό-οδήγούμενα οχήματα

Ναι η Google δεν θα κατασκευάζει πλέον αυτό-οδήγούμενα αυτοκίνητα. Θα το κάνει η Waymo.

Βασικά, η μονάδα αυτο-οδηγούμενων οχημάτων του Google X, που στο παρελθόν είχε την κωδική ονομασία Chauffeur (Σωφέρ) φέρεται να έγινε μια ανεξάρτητη εταιρεία κάτω από την ομπρέλα της Alphabet. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Waymo κ. Jon Krafcik έκανε την ανακοίνωση σήμερα σε μια συνέντευξη Τύπου στην Califronia.Waymo

Όπως αναφέρει το TechCrunch, το τμήμα κατασκευής αυτοκινήτων της Google πρόσφατα απέκτησε στελέχη από έμπειρους ηγέτες επιχειρήσεων. Ο Krafcik που προσλήφθηκε φέτος εργαζόταν για τη Hyundai, ενώ ο πρώην CEO των Airbnb και TripAdviser Shaun Stewart προσλήφθηκε επίσης πρόσφατα για να ενισχύσει την ομάδα.

Με την δημιουργία της Waymo η Alphabet φαίνεται να προσπαθεί να προωθήσει τη νέα τεχνολογία στον πραγματικό κόσμο με τη διερεύνηση συνεργασιών στις υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες, αντί να προσπαθεί να καταργήσει εντελώς τον παράγοντα οδηγό άνθρωπο από την εξίσωση.

Η κίνηση ήταν μάλλον αναμενόμενη, αν σκεφτεί κανείς τον λόγο ύπαρξης της Alphabet, που ήρθε να χωρίσει τις λειτουργίες της Google, αλλά και την καθυστέρηση προώθησης των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων από τις ρυθμιστικές αρχές.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS