ΑρχικήinetΙρλανδικά δικηγορικά γραφεία υποφέρουν από Cyber εγκλήματα

Ιρλανδικά δικηγορικά γραφεία υποφέρουν από Cyber εγκλήματα

Μια νέα έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει μια αύξηση 50 τοις εκατό των cyber-υποθέσεων σε Ιρλανδικά δικηγορικά γραφεία. Σύμφωνα με την μελέτη, τρεις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν υποστεί cyber-επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες.

cyber-attack

Τα δεδομένα δείχνουν ότι περισσότερες από τις μισές επιθέσεις προκλήθηκαν από malware, ενώ το 35 τοις εκατό από ransomware, ένα κακόβουλο πρόγραμμα που εμποδίζει την πρόσβαση στα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι να τους καταβληθεί ένα χρηματικό ποσό (λύτρα).

Η Amárach Research διεξήγαγε την έρευνα, αντλώντας στοιχεία από 107 δικηγορικά γραφεία κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Αν και τα ονόματα των επιχειρήσεων δεν αποκαλύφθηκαν, 13 από τις 20 κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, 17 μεσαίου μεγέθους και 77 μικρές επιχειρήσεις ενεπλάκησαν.

Η έκθεση αναφέρει ότι: « Οι νομικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο για τα cyber-εγκλήματα. Οι επιχειρήσεις τέτοιου είδους κατέχουν ευαίσθητα και ενδεχομένως πολύτιμα δεδομένα για άτομα και επιχειρήσεις και μπορεί να έχουν και σημαντικές λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα των λογαριασμών των πελατών. Η απώλεια δεδομένων πελάτη ή επιχειρήσεων που περιέχουν ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες είναι το πιο τρομαχτικό αποτέλεσμα για ένα δικηγορικό γραφείο που μπορεί να προκύψει από μια cyber-επίθεση».

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, αναφέρθηκε ότι τα δικηγορικά γραφεία ήταν στόχοι κατασκοπείας από χάκερ οι οποίοι προσπάθησαν να αποκτήσουν λεπτομέρειες συγχωνεύσεων και εξαγορών για να διευκολύνουν την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών. Οι επιχειρήσεις που ενεργούν σε αυτόν τον τομέα είναι πιθανών να παραμείνουν σε κίνδυνο από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Η έκθεση περιγράφει την επίθεση στον κυβερνοχώρο ως «σαφή και παρούσα απειλή για τις νομικές πρακτικές στην Ιρλανδία“, προειδοποιώντας ότι επιθέσεις θα συμβαίνουν πιο συχνά.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS