ΑρχικήinetΙνδή αντιτάσσεται στο cyber bulling, με ένα τολμηρό Facebook post

Ινδή αντιτάσσεται στο cyber bulling, με ένα τολμηρό Facebook post

facebook-hack-min-post

Μια Ινδή κοπέλα, η οποία κατοικεί στις ΗΠΑ, έχει δείξει ότι έχει ό, τι χρειάζεται για να υψώσει το ανάστημά του σε έναν εκβιαστή και hacker του κυβερνοχώρου. Η Taruna Aswani δημοσιοποίησε τα e-mail που τις έστειλες ο εκβιαστής της, αναζητώντας βοήθεια και υποστήριξη από την online κοινότητα για να τη βοηθήσει να τον κυνηγήσει. Με τον τρόπο αυτό, η Taruna έδωσε το παράδειγμα σε πολλούς άλλους που αντιμετωπίζουν εκβιασμούς και hacking από τους hacker και τους εκβιαστές.

Η Taruna έλαβε ένα email από έναν άγνωστο hacker, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει χακάρει σε λογαριασμούς της. Ο hacker απείλησε την Taruna ότι θα διαρρεύσει ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεό της στο διαδίκτυο, εκτός αν τραβούσε κι άλλες γυμνές φωτογραφίες της και τις έστειλε σε αυτόν.

Αντί να συμμορφωθεί με την απειλή του hacker, η Taruna αποφάσισε να τη δημοσιοποιήσει. Έκανε ένα post στο Facebook όπου τα αποκάλυπτε όλα, στο οποίο δημοσίευσε screenshots του email που της έστειλε ο εκβιαστής της, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που ονομάζεται “Kevin John”. Η Taruna προσέφυγε στην online κοινότητα μέσω του Facebook post της για να την βοηθήσει να παρακολουθήσει τον hacker έτσι ώστε να μπορέσει να παραδοθεί στις αρχές.

Το post της Taruna έγινε viral και ένας καλός Σαμαρείτης το έκανε tag στην Αστυνομία του Μουμπάι που της ζήτησε να υποβάλει καταγγελία.

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν «χειροκροτήσει» το θάρρος της Taruna και την συγχαίρουν που αντιστέκεται στους εκβιασμούς.

Ελπίζουμε ότι η Taruna θα λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται για να εντοπίσει τον hacker / εκβιαστή, ώστε αυτός να παραδοθεί στις αρχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS