ΑρχικήbusinessΟλοκληρώθηκε το Data Center της Coca-Cola από τον OTE

Ολοκληρώθηκε το Data Center της Coca-Cola από τον OTE

Ένα υπερσύγχρονο Data Center, ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, απέκτησε ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic Bottling Company για τις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Coca-Cola-ote-708

Το έργο, μια επένδυση της Coca-Cola HBC ύψους 43 εκατ. ευρώ, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Το έργο εκπροσώπησε τη χώρα μέσω του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στα διεθνή βραβεία Πληροφορικής, WITSA Global ICT Excellence Awards 2016, απoσπώντας παγκόσμια διάκριση.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 με τη μεταφορά των συστημάτων σε υποδομές του Ομίλου ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκαν επιχειρησιακές εφαρμογές, όπως ERP και CRM,καθώς και βάσεων δεδομένων. Η πλήρης μετάβαση ολοκληρώθηκε σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, χωρίς καμία διακοπή στην επιχειρησιακή λειτουργία της Cοca-Cola HBC, ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση, τη λειτουργία και την υποστήριξη για τα επόμενα 5 χρόνια.

Για τη λειτουργία του νέου Data Center εγκαταστάθηκαν περισσότεροι από 500 servers εφαρμογών και βάσεων δεδομένων σε περισσότερους από 70 φυσικούς servers, με αποθηκευτικό χώρο 600TB, οι οποίοι θα εξυπηρετούν, 24 ώρες το 24ωρο, ολόκληρο το χρόνο, το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας και των λειτουργιών του Ομίλου Cοca-Cola HBC σε 28 χώρες. Συγκεκριμένα θα εξυπηρετούνται λειτουργίες όπως το Customer Relationship Management (CRM), το Call Center και άλλες, με σημαντικότερη το Enterprise Resource Planning (ERP), καθώς η Coca-Cola HBC δέχεται περισσότερες από 18,5 εκατομμύρια παραγγελίες ετησίως.

Για το υπερσύγχρονο Data Center του Ομίλου Coca-Cola HBC ο IT Operations Director του Ομίλου, Galip Onar σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης στην Ελλάδα, η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον Όμιλό μας και αναδεικνύει τις προοπτικές της χώρας. Σήμερα, φιλοξενούνται στην Ελλάδα μερικές πολύ σημαντικές λειτουργίες της Coca-Cola HBC, οι οποίες υποστηρίζονται πλέον από ένα από τα μεγαλύτερα Data Centers της Ευρώπης».

Το διαβάσαμε στο gr.pcmag.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS