ΑρχικήHow ToΚάθε Mac χρήστης πρέπει να γνωρίζει αυτό το Finder trick

Κάθε Mac χρήστης πρέπει να γνωρίζει αυτό το Finder trick

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τα Mac, αλλά η χρηστικότητά τους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πλεονεκτημάτων. Ως κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει κάθε έκδοση των Windows από τα 95 και αρκετά Linux distros, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το Mac είναι το ευκολότερο OS στην  χρήση.

Και ένας από τους λόγους που το υποστηρίζω αυτό είναι όλα τα μικρά βοηθητικά κόλπα που είναι διάσπαρτα σε όλο το λειτουργικό σύστημα – ειδικότερα, τα ιδιαίτερα χρηστικά μυστικά που είναι κρυμμένα στο Finder. Και αν υπάρχει ένα Finder trick που πρέπει να μάθετε, είναι αυτό: Πατήστε το Space.

Κάθε Mac χρήστης πρέπει να γνωρίζει αυτό το Finder trick
Το καλό με το Finder είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο και να πατήσετε το Space για να κάνετε απευθείας προεπισκόπηση του αρχείου που θέλετε χωρίς να μεταβείτε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Εάν είστε αρχάριος με τα Mac, πολύ πιθανόν να κάνετε το ίδιο λάθος που έκανα και εγώ: προεπισκόπηση εικόνων, βίντεο, μουσικής, εγγράφων και κάθε άλλου είδος αρχείου κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους. Αυτός είναι ο τρόπος για τα Windows, αλλά αφού λειτουργεί και στα Mac, τότε γιατί όχι;

Αλλά το καλό με το Finder είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο και να πατήσετε το Space για να κάνετε απευθείας προεπισκόπηση του αρχείου που θέλετε χωρίς να μεταβείτε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Και γιατί αυτό είναι χρήσιμο; Επειδή δεν σπαταλάτε το χρόνο σας ή τους πόρους του συστήματός σας φορτώνοντας μία δυνητικά βαριά εφαρμογή (όπως το Photoshop) απλά για να κάνετε προεπισκόπηση ενός αρχείου.

Μόλις, λοιπόν, το συνηθίσετε, πηγαίνετε και ρίξτε μια ματιά και στα iPhone tricks ώστε να μάθετε να χειρίζεστε και το Apple κινητό σας τηλέφωνο σαν επαγγελματίας. Σίγουρα, μετά, θα μας ευγνωμονείτε!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS