ΑρχικήinetLenovo: απάντηση στο άρθρο του iGuRu.gr για το ThinkPwn & τα ThinkPads

Lenovo: απάντηση στο άρθρο του iGuRu.gr για το ThinkPwn & τα ThinkPads

Στις 3 Ιουλίου το iGuRu.gr δημοσίευσε για μια ευπάθεια στο SMM BIOS που επηρεάζει και συσκευές της Lenovo (συγκεκριμένα τα  ThinkPad και IdeaPad)Lenovo Logo

Σήμερα η εταιρείας μας απέστειλε μια επίσημη ανακοίνωση – απάντηση στο άρθρο “ThinkPwn exploit Zero Day Πάει το Secure Boot! Κινδυνεύουν τα Lenοvo ThinkPads.”

Παραθέτουμε το email όπως το λάβαμε:

“Σε συνέχεια πρόσφατου δημοσιεύματος αναφορικά με το θέμα ευπάθειας του SMM, σας προωθούμε την επίσημη δήλωση της εταιρείας:

Επίσημη Δήλωση σχετικά με το θέμα ευπάθειας του SMM

Η Ομάδα Product Security Incident Response της Lenοvo (PSIRT) έχει ενημερωθεί για τους ισχυρισμούς ανεξάρτητου ερευνητή σχετικά με την ευπάθεια στο SMM BIOS, η οποία έχει επιπτώσεις σε συγκεκριμένες συσκευές Lenοvo ThinkPad και IdeaPad.

Η PSIRT έχει κάνει αρκετές προσπάθειες να συνεργαστεί με τον ανεξάρτητο ερευνητή σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη ευπάθεια, χωρίς όμως επιτυχία.

Εργαζόμαστε πάνω στην ανάπτυξή μιας λύσης η οποία θα ανακοινωθεί αμέσως μόλις είναι διαθέσιμη, στην ιστοσελίδα Συμβουλευτικής για την Ασφάλεια των Προϊόντων της Lenοvo  (Lenοvo Product Security Advisories web site).

https://support.lenovo.com/us/en/product_security/home”

Να αναφέρουμε την διαπίστωσή μας για το ενδιαφέρον της εταιρείας στην ενημέρωση του κοινού. Θεωρούμε ότι η άμεση ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για θέματα ασφαλείας από την εταιρεία είναι μια πολύ επαγγελματική πρακτική, που δυστυχώς δεν υιοθετείται από όλους.

Η εξακριβωμένα παγιωμένη πρακτική της Lenovo να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για θέματα ασφαλείας και να μην τα κρύβει “κάτω από το χαλί” επιβεβαιώνει τις προτεραιότητες και την ευαισθητοποίηση της εταιρείας για την παροχή υψηλών υπηρεσιών σε κάθε τομέα και ειδικά στην ασφάλεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS