ΑρχικήinetHyperloop θα δούμε το τρένο που τρέχει με 800 μίλια την ώρα;

Hyperloop θα δούμε το τρένο που τρέχει με 800 μίλια την ώρα;

Θα κάνουν οι φοιτητές του MIT την ιδέα του Elon Musk πραγματικότητα; Αν δεν θυμόσαστε το Hyperloop, να σας θυμίσουμε ότι είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο του Elon Musk, όπως άλλωστε όλα τα γνωστά σχέδιά του.

Αφορά ένα γρήγορο “τρένο” που θα κινείται σε μια “σωλήνα” και θα πιάνει τα 800 μίλια την ώρα. Hyperloop

Αν και είναι αρκετά απασχολημένος με την εκτόξευση ρουκετών αυτή τη στιγμή, ο Musk εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο A&M του Texas για μια συνεδρία Q&A που κράτησε 30 λεπτά σε ένα ακροατήριο 100 ομάδων που φιλοδοξούν να αναλάβουν τον σχεδιασμό του σούπερ τρένου.

Η ομάδα του MIT, μαζί με άλλες 21, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σχέδιά τους σε μια πίστα δοκιμών, μήκους ενός μιλίου που θα κατασκευάσει η SpaceX του Musk, δίπλα στις εγκαταστάσεις της, στην Καλιφόρνια.

Ο Musk ανακοίνωσε πρώτα τα σχέδια του για την κατασκευή μιας πίστας δοκιμών μήκους πέντε μιλίων στο Τέξας. Μοιάζει ότι η εταιρεία του SpaceX, θα κατασκευάσει δύο πίστες μικρής και μεγάλης εμβέλειας σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Η ιδέα για το τρένο του σωλήνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2013, με τον απαιτητικό προϋπολογισμό των 10 δισεκατομμύρια δολαρίων. Θα κινείται με ηλιακή ενέργεια, και θα φτάνει σχεδόν τα 800 MPH (μίλια την ώρα).

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι περίπου 300 MPH πιο γρήγορο από ό, τι ένα κοινό επιβατικό αεροπλάνο.

Ο Musk είχε δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθεί με το project Hyperloop, αλλά ότι είναι πρόθυμος να στηρίξει όποιον επιθυμεί να το αναλάβει.

Πάντως η ιδέα με την εμπλοκή ομάδων από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας, είναι πολύ έξυπνη και πιστεύουμε ότι θα φέρει αποτελέσματα. Στον σχεδιασμό τουλάχιστον.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS