Αρχικήsecurity7χρονη hackαρε pc συνδεδεμένο σε public WiFi δίκτυο σε 11'!Εντυπωσιακό

7χρονη hackαρε pc συνδεδεμένο σε public WiFi δίκτυο σε 11′!Εντυπωσιακό

7χρονη hackαρε pc συνδεδεμένο σε public WiFi δίκτυο σε 11′!Εντυπωσιακό

7χρονη hackαρε pc συνδεδεμένο σε public WiFi δίκτυο σε 11'!Εντυπωσιακό

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τις δωρεάν υπηρεσίες WiFi στα τοπικά καφέ, αεροδρόμια ή όπου υπάρχουν WiFi hotspots, σε χώρους εργασίας, με σκοπό να πραγματοποιήσουν είτε μια κλήση βίντεο ή απλά να ψωνίσουν on-line.

Αλλά τα δημόσια δίκτυα WiFi, έχουν ένα αρκετά κακό ιστορικό ασφαλείας και αυτό ακριβώς είναι αυτό που ο VPN πάροχος ‘www.hidemyass.com’ ήθελε να αποδείξει.

https://www.secnews.gr/100823/code-like-girl-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/Διαβάστε ακόμα: Code it Like a Girl: Ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο για άντρες!

Ένα πείραμα ethical hacking που διεξήχθη ως μέρος μιας νέας Wi-Fi safety public awareness campaign από τον πάροχο VPN hidemyass, και η οποία έχει ως στόχο να αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί κανείς να εισβάλλει στους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε αυτά τα free public WiFi hotspots.

Ο στόχος της hidemyass ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά αυτό που κατάφερε η 7χρονη Betsy Davies ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό! Η Betsy Davies από το Dulwich στο Νότιο Λονδίνο hackαρε το laptop ενός εθελοντή, ενόσω ήταν συνδεδεμένος σε ένα ανοικτό WiFi network σε μόλις 10 λεπτά!!

Χρειάστηκαν στην Betsy μόλις 10 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα για να μάθει πώς να δημιουργήσει ένα σημείο πρόσβασης, που χρησιμοποιείται συχνά από τους επιτιθέμενους, και να ενεργοποιήσει αυτό που είναι γνωστό ως ‘man in the middle’ (MiTm) attack. Μετά τη ρύθμιση του access point, η Betsy κατάφερε να υποκλέψει το internet traffic του θύματος – εθελοντή.

https://www.secnews.gr/100772/must-have-tools-to-protect-your-social-media-accounts/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε επίσης: Τα 5 ‘must have’ tools για την προστασία των social media accounts σας

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι ότι η 7χρονη χρησιμοποίησε τις οδηγίες hacking που διατίθενται ευρέως στο διαδίκτυο μέσω του Google Search engine. Εάν ένα 7χρονο χρειάζεται λιγότερο από 11 λεπτά για να χακάρει έναν υπολογιστή μέσω του Public Wi-Fi hotspot, φανταστείτε πόσο εύκολα ένας σκληροπυρηνικός hacker μπορεί να εισβάλλει σε οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε τέτοια δημόσια WiFi systems…!!!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS