ΑρχικήinetΝτουμπάι: Το Hyperloop One θα ξεκινήσει σύντομα

Ντουμπάι: Το Hyperloop One θα ξεκινήσει σύντομα

3a2b8b2a00000578-3915822-the_futuristic_city_state_of-Ντουμπάι

Το Hyperloop One ανακοίνωσε την Τρίτη μια επίσημη συμφωνία με το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ξεκινήσει μια μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός από τα πρώτα συστήματα Hyperloop μεταφοράς.

Το δυόμιση λεπτών βίντεο που η εταιρεία κυκλοφόρησε ως μέρος της ανακοίνωσης αποκαλύπτει πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το σύστημα μεταφοράς στο Ντουμπάι και τις περιοχές που θα ενώνει. Το Hyperloop One ισχυρίζεται ότι ένα σύστημα που θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο ταξιδιού μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι από 90 λεπτά σε 12.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικό του βίντεο είναι οι λοβοί. Οι επιβάτες θα επιβιβάζονται σε λοβούς (Pods) που κάθε ένας θα συγκλίνει στη συνέχεια σε ένα ενιαίο Hyperloop One σωλήνα. Τα Pods που μοιάζουν με κουτί χωράνε τέσσερα άτομα τη φορά μέσα στους κυλινδρικούς μεταφορείς που μετά μπαίνουν μέσα στους σωλήνες Hyperloop One. Αν το σκεφτεί κανείς υπάρχουν αρκετά περιβλήματα για να φρικάρουν εκείνους που έχουν κλειστοφοβία! Ωστόσο η ταχύτητα αεροπλάνου με την οποία ταξιδεύει το Hyperloop θα τους συναρπάσει.

Αρχικά, οι πρώτες φήμες γύρω από το Hyperloop έλεγαν ότι στόχευε τις μεταφορές τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τώρα το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι νέοι στόχοι της εταιρείας.

Με την κυκλοφορία της είδησης, ο Shervin Pishevar, εκτελεστικός πρόεδρος της Hyperloop One δήλωσε, «το Ντουμπάι είναι το τέλειο μέρος για το Hyperloop One καθώς αποτελεί παγκόσμιο κόμβο μεταφοράς του 21ου αιώνα και οι ηγέτες του κατανοούν ότι εγκαινιάζει μία νέα εποχή στις μεταφορές.»

Το Hyperloop One δεν έχει σταματήσει να κατασκευάζεται στη Νεβάδα. Υπόσχεται μια δοκιμή πλήρους κλίμακας εκεί από το 2017.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS