ΑρχικήinetΟι JPEG εικόνες θα μπορούσαν να κλειδωθούν με DRM

Οι JPEG εικόνες θα μπορούσαν να κλειδωθούν με DRM

Η Digital Rights Management (Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων) θα μπορούσαν να έρθει και σε εικόνες JPEG. H ίδια αμφιλεγόμενη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα για την προστασία των ταινιών, της μουσικής, και τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της χρήσης των εικόνων.

lock jpeg

Η DRM αναφέρεται ως μία από τις διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για να περιορίσουν τη χρήση των ψηφιακών υλικών που υπόκεινται σε περιορισμό πνευματικών δικαιωμάτων. Όταν προσπαθείτε να αντιγράψετε ένα CD μουσικής και το πρόγραμμα αντιγραφής σας σταματά, πίσω από αυτό είναι η DRM. Όταν κάνετε λήψη περιεχομένου οι οποίες όμως μπορούν να προβληθούν ή να αναπαραχθούν σε ορισμένες συσκευές μόνο, τότε είστε σίγουρα κάτω από το άγρυπνο μάτι της DRM.

Ενώ η χρήση των περιεχομένου υλικών που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα περιορίζεται από τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας DRM, ο κόσμος της ανταλλαγής φωτογραφιών εξακολουθεί να είναι ​​μία άγρια ​​δύση. Οποιαδήποτε φωτογραφία δείτε στο διαδίκτυο ή αλλού μπορείτε σχεδόν πάντα να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να την αναδημοσιεύσετε οπουδήποτε αλλού. Αλλά όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν.

drmmusic

Το Electronic Frontier Foundation (Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Συνόρων) αναφέρει ότι η Επιτροπή JPEG – η ομάδα που αποφασίζει για το μέλλον των ντε φάκτο μορφών αρχείου φωτογραφιών στον κόσμο – συνεδρίασε στις Βρυξέλλες του Βελγίου χθες και εξέτασε την πρόταση  να προστεθεί DRM σε εικόνες JPEG.

Ενώ θα μπορούσε να είναι μια νέα μέθοδος για τους φωτογράφους να προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους, οι δυνητικές επιπτώσεις θα ήταν πολύπλοκες.

Ανησυχώντας για την πρόταση, η EFF έστειλε εκπροσώπους στη συνάντηση JPEG χθες στις Βρυξέλλες και έκανε μια παρουσίαση σχετικά με το γιατί θα ήταν μία κακή ιδέα η ενσωμάτωση της τεχνολογίας DRM σε αρχεία JPEG.  Η EFF υποστηρίζει ότι η DRM δεν θα λειτουργήσει, θα προσβάλει τη δίκαιη χρήση, και θα καταστήσει πιο δύσκολη την τυποποίηση.

Αν και το φοβόμαστε, ελπίζουμε να μην δούμε κάποτε την ψηφιακή μας ενασχόληση να πλέκεται σε τέτοια γρανάζια γραφειοκρατίας και αστυνόμευσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS