ΑρχικήinetTo αφεντικό του Twitter, Jack Dorsey στη λίστα του mobile payment της...

To αφεντικό του Twitter, Jack Dorsey στη λίστα του mobile payment της εταιρείας Square

twitter-jack-dorsey-payment

Ο συνιδρυτής και νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey έχει κατατεθεί για μια αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ για την εταιρεία mobile payment του, τη Square.

Ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν και το εύρος τιμών για την προσφορά δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ανέφερε η Square σε δελτίο τύπου.

Η εκκίνηση λέει ότι έχει ως στόχο να “επιτρέψει σε οποιονδήποτε με φορητή συσκευή να δέχεται πληρωμές με κάρτα, οπουδήποτε, οποτεδήποτε.”

Οι εκθέσεις έχουν αποτιμήσει την εταιρεία τεχνολογίας, που ιδρύθηκε το 2009, σε $ 6 δισ (£ 3.87bn).

Στην κατάθεση της εταιρείας mobile payment, προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ο κ Dorsey είπε: «Έχουμε οργανώσει μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις πληρωμών στον κόσμο».

«Κάναμε εφικτό να δέχεται κανείς πληρωμές με κάρτα σε λιγότερο από πέντε λεπτά», πρόσθεσε.

Τελείωσε σημειώνοντας: «Έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε εξαιρετικό!”

Η Square δήλωσε σε κατάθεση της SEC ότι το σύνολο των καθαρών εσόδων της αυξήθηκε σε $ 560.6m για το εξάμηνο μέχρι τον Ιούνιο, από $ 371.9m κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ένα οικονομικό κατάστημα mobile payment, είπε ότι η ανάπτυξη των εργασιών της θα εξαρτηθεί από τα διευθυντικά στελέχη και τους υπαλλήλους της , αλλά προειδοποίησε ότι ο ρόλος του κ Dorsey ως διευθύνων σύμβουλος του Twitter “μπορεί κατά καιρούς να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά του να αφιερώσει χρόνο, προσοχή και προσπάθεια στην Square. ”

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Twitter επιβεβαίωσε τον κ Dorsey ως μόνιμο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Είχε υπηρετήσει ως προσωρινός διευθυντής της εταιρείας για τρεις μήνες μετά τον Dick Costolo που παραιτήθηκε την 1η Ιουλίου.

Το Twitter είχε προηγουμένως πει ότι η δουλειά του διευθύνοντα συμβούλου  θα είναι μια θέση πλήρους απασχόλησης, η οποία φαίνεται να αποκλείει τον κ Dorsey, όσο ο ίδιος συνεχίζει να έχει την Square.

Ο κ Dorsey ανήκει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Walt Disney Company.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS