ΑρχικήinetSecnews-UniPi Challenges – Επιθέσεις σε πραγματικές συνθήκες!

Secnews-UniPi Challenges – Επιθέσεις σε πραγματικές συνθήκες!

Το Secnews σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνεργασία με το Εργαστήριο Ασφάλειας Συστημάτων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εγκαινιάζει μια νέα σειρά προσομοιώσεων ηλεκτρονικών επιθέσεων και αξιολόγησης της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των χρηστών του Διαδικτύου πάνω σε θέματα σύγχρονων απειλών/επιθέσεων ασφάλειας, καθώς και η εξάσκησή τους στην εφαρμογή μέτρων προστασίας.

secnews challenges

Είναι η πρώτη φορά που επισήμως ερευνητική ομάδα Ελληνικού Πανεπιστημίου (το Πανεπιστήμιο Πειραιά) σε συνεργασία με εξειδικευμένο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης (SecNews) προωθεί κοινές δράσεις προσομοίωσης ηλεκτρονικών επιθέσεων.

unipi logo Secnews UniPi Challenges   Επιθέσεις σε πραγματικές συνθήκες!

Για την επίτευξη των ανωτέρω, θα δημιουργηθούν και θα τεθούν προς επίλυση/μελέτη μια σειρά από ασκήσεις ασφάλειας (challenges) διαθέσιμες στο κοινό που θα αντιπροσωπεύουν πραγματικά συστήματα σε εικονικά περιβάλλοντα.

Την επιστημονική ευθύνη των ασκήσεων θα έχει ο Επίκουρος Καθηγητής του Παν. Πειραιώς, κ. Χρήστος Ξενάκης και την τεχνική επιμέλεια ο Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων κ. Αναστάσιος Στασινόπουλος. Πέραν αυτών, ασκήσεις θα δημιουργήσουν και άλλα μέλη του Εργαστηρίου καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος ενώ δίνετε η δυνατότητα και σε εσάς να δημιουργήσετε τις δικές σας ασκήσεις!

To Secnews, πρωτοπόρο στην ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών, υποστηρίζει την πρωτοβουλία παρέχοντας την τεχνική υποστήριξη του συνόλου εγχειρήματος με την διάθεση πόρων και παροτρύνει τους αναγνώστες του να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στις προσομοιώσεις που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS