ΑρχικήinetHacked η Avast! Άσχημη εποχή για εταιρείες ασφαλείας

Hacked η Avast! Άσχημη εποχή για εταιρείες ασφαλείας

Άσχημη εποχή για εταιρείες ασφαλείας. Το forum της Avast παραβιάστηκε από hackers που κατάφεραν να αποτήσουν δεδομένα από 400.000 χρήστες.

avast

Ο πωλητής προϊόντων ασφαλείας Avast έβγαλε το forum της κοινότητας του offline, τη Δευτέρα όταν ανακάλυψε ότι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων των χρηστών της.

Η επίθεση στα forum της Τσεχικής εταιρείας φαίνεται ότι έγινε το Σαββατοκύριακο, και οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ψευδώνυμα των χρηστών, στα ονόματα τους, στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους κωδικοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αvast, Vince Steckler στο blog της εταιρείας.
Η παραβίαση επηρέασε λιγότερους από το 0,2 τοις εκατό των χρηστών της εταιρείας. Αλλά αυτό μεταφράζεται σε 400.000 χρήστες αφού η Αvast είχε εγγεγραμμένους 200 εκατομμύρια χρήστες. Συνεχίζοντας ο Vince Steckler, ανέφερε ότι τα πιο σημαντικά δεδομένα των πελατών τους, όπως τα οικονομικά στοιχεία, δεν επηρεάστηκαν καθώς οι hackers δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση.

Οι κωδικοί πρόσβασης είχαν αποθηκευτεί κωδικοποιημένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Αν έχετε λογαριασμό στην Αvast, αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασης σας. Αν χρησιμοποιείτε τα ίδια ονόματα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε άλλα sites, αλλάξτε αμέσως και αυτούς τους κωδικούς.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS