ΑρχικήinetO διάδοχος του Nike+ Fuel Band θα έχει σημαντικές βελτιώσεις

O διάδοχος του Nike+ Fuel Band θα έχει σημαντικές βελτιώσεις

Nike-Fuel-Featured

Ο Andru Edwards του GearLive ανέφερε χθες πως έχει έγκυρες πληροφορίες για τον διάδοχο του πετυχημένου και καινοτόμου περικάρπιου που παρακολουθεί και μετρά την καθημερινή κίνηση του σώματος με στόχο «να παρέχει κίνητρα και έμπνευση στους ανθρώπους για να γίνουν πιο δραστήριοι». Οι δραστηριότητες  μετριούνται με μια νέα μονάδα μέτρησης που ονομάζεται NikeFuel: όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερο NikeFuel κερδίζετε.

Το εργονομικό, φιλικό προς το χρήστη NIKE+ FuelBand είναι σχεδιασμένο για να φοριέται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Xρησιμοποιεί την μέτρηση της επιτάχυνσης για να παρέχει πληροφορίες για διάφορες δραστηριότητες μέσω της κίνησης του καρπού σε μια οθόνη τύπου LED dot matrix. Οι χρήστες καθορίζουν καθημερινά ένα στόχο για το πόσο δραστήριοι θέλουν να είναι και ποια τιμή NikeFuel θέλουν να επιτύχουν. Το NIKE+ FuelBand εμφανίζει μια σειρά 20 φωτεινών ενδείξεων τύπου LED με χρώμα που ξεκινά από το κόκκινο και φτάνει έως το πράσινο καθώς ο χρήστης πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου του.

NIKE+ FuelBand

Το FuelBand συγχρονίζεται με την ιστοσελίδα του Nike+ μέσω μιας ενσωματωμένης θύρας USB ή ασύρματα (με σύνδεση Bluetooth) με μια δωρεάν εφαρμογή για το iPhone, ώστε να καταγράφεται καθημερινά η δραστηριότητα και να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί την πρόοδό του. Το περιβάλλον της εφαρμογής παρέχει επίσης ενθαρρυντικά σχόλια και κίνητρα καθώς επιτυγχάνονται οι στόχοι.

nike-fuelband-colors

Είναι ένα προϊόν που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και θερμός οπαδός του και θαυμαστής είναι και ο Tim Cook της Apple που φοράει πάντοτε ένα στο χέρι του. Εξάλλου οι σχέσεις Apple και Nike είναι πολύ στενές και βαθείες με μια φιλιά που πάει πολύ πίσω στον χρόνο.

Ο  Andru Edwards λοιπόν αναφέρει πως η Nike σύντομα θα κυκλοφορήσει τον διάδοχο του με βελτιώσεις που έχουν να κάνουν με μια καλύτερη οθόνη, προσθήκη μετρήσεων των παλμών της καρδιάς, υποστήριξη bluetooth 4.0 για καλύτερο συγχρονισμό και διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πρόσβαση στα δεδομένα του accelerometer από τους developers με ένα καλύτερο και δημόσιο API που θα δώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο διάδοχος του NIKE+ FuelBand έχει ήδη κατασκευαστεί και είναι στην διαδικασία εκτενών τεστ σε πραγματικές συνθήκες αλλά κανένας δεν γνωρίζει ακόμη με βεβαιότητα πότε η Nike θα το κάνει διαθέσιμο προς πώληση.

Να τονίσουμε πως οι άριστες σχέσεις μεταξύ Apple και Nike έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν πως το αναμενόμενο iWatch της Apple θα έχει ενσωματωμένα κάποια από τα χαρακτηριστικά του τωρινού NIKE+ FuelBand.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS