ΑρχικήinetO Steve Jobs απείλησε με αγωγές την Palm για να συμφωνήσει στην...

O Steve Jobs απείλησε με αγωγές την Palm για να συμφωνήσει στην μη «στρατολόγηση» υπαλλήλων

steve-jobs-businessweek1

Αναφερθήκαμε την προηγούμενη βδομάδα στην αντιμονοπωλιακή υπόθεση που έφεραν πέντε πρώην εργαζόμενοι τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίοι υπέβαλαν αγωγή εναντίον των Apple, Google, Pixar και λοιπών υποστηρίζοντας μυστική συνωμοσία για την εξάλειψη του ανταγωνισμού χάριν σε συμφωνία όπου μια εταιρεία δεν θα μπορούσε να προσλάβει εργαζόμενους από την άλλη.

Σήμερα, έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο κοινοποιεί πρόταση του Steve Jobs στην Palm και απειλές με αγωγές σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περίπτωση που η εταιρεία δεν συμφωνούσε σε αυτό το εμπάργκο των προσλήψεων. Το τότε στέλεχος της Palm, Edward Colligan, απάντησε στον Jobs τονίζοντας ότι η κοινή αυτή συμφωνία είναι παράνομη. «Η Palm δεν στοχεύει άλλες εταιρείες – ψάχνουμε τους καλύτερους ανθρώπους που μπορούμε να βρούμε. Ήλπιζα ότι το ίδιο μπορούσε να ειπωθεί και για την Apple», ανέφερε ο Colligan σε e-mail σημειώνοντας ότι η Apple προχώρησε στην πρόσληψη τουλάχιστον του 2 τοις εκατό του δυναμικού της Palm ενώ η Palm μόλις 3 ανθρώπους και ότι δεν φοβόταν τις αγωγές αφού η εταιρεία του είχε αποκτήσει μερικές πατέντες από τη Siemens που θα μπορούσε και αυτή με τη σειρά της να χρησιμοποιήσει εναντίον της.

Ο Jobs απάντησε ότι οι βασικές και απαραίτητες πατέντες της Siemens παραχωρήθηκαν στην Palm με μορφή αδειοδότησης και αυτές που όντως είχαν πουληθεί δεν ήταν τόσο σπουδαίες. «Τις κοιτάξαμε και εμείς όταν είχαν τεθεί προς πώληση. Φαντάζομαι ότι εσείς τις βρήκατε καλές και τις αγοράσατε. Δεν ανησυχούμε για αυτές καθόλου. Η συμβουλή μου είναι να ρίξετε μια ματιά στις πατέντες μας προτού λάβετε την τελική απόφαση εδώ».

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που ο Jobs εμφανίζεται εκνευρισμένες με εταιρείες που προχωρούν στην πρόσληψη εργαζομένων της Apple. O Steve Jobs είχε στείλει e-mail στον Eric Schmidt, τότε CEO της Google, τον Μάρτιο του 2007 επειδή ένας υπάλληλος της εταιρείας προσπαθούσε να «στρατολογήσει» μηχανικό της Apple.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση αυτή αφορά τον Tim Cook, ο οποίος πρέπει να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου για αυτά που ήξερε εκείνη την περίοδο.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS