ΑρχικήbusinessΈλλειψη νέων ταλέντων στον τομέα IT και Cybersecurity

Έλλειψη νέων ταλέντων στον τομέα IT και Cybersecurity

Στο συνέδριο RSA που έγινε μέσα στην εβδομάδα στο San Franscisco έγινε συζήτηση για τη σημαντικότητα της ύπαρξης ποικιλομορφίας στους ανθρώπους που απαρτίζουν τις ομάδες που ασχολούνται με το cybersecurity και το IT.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές του συνεδρίου, η ποικιλομορφία ανθρώπων (diversity) σε αυτές τις ομάδες δεν είναι σημαντική μόνο για λόγους πολιτικής ορθότητας αλλά κυρίως γιατί μέσω αυτού του τρόπου, η κοινότητα της τεχνολογίας θα γίνει ισχυρότερη και θα είναι ικανότερη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Επίσης, κατά αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί και η έλλειψη ταλέντων που παρατηρείται σε αυτούς τους τομείς. Η Jayshree Ullal, διευθύνων σύμβουλος στο Arista Networks, υποστηρίζει πως η ποικιλομορφία στον τομέα ΙΤ όσον αφορά το φύλο είναι ακόμη σε κακό δρόμο, αφού οι γυναίκες που απασχολούνται στο IT είναι λίγες. Αλλά η ποικιλομορφία, όπως λέει, όσον αφορά ανθρώπους που σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο είναι άμεσα εφικτή και πολύ σημαντική για να βελτιωθεί η σύσταση του επαγγελματικού κλάδου.

 IT cybersecurity

 

Σύμφωνα με την Ann Johnson, εταιρική αντιπρόεδρος της ομάδας επιχειρήσεων της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στη Microsoft και ομιλήτρια του συνεδρίου, η έλλειψη ταλέντων στο χώρο της τεχνολογίας, όσο περνάει ο καιρός πρόκειται να επιδεινωθεί. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε στο RSA η Ann Johnson, σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας της τεχνολογίας, θα υπάρξει μεγάλο έλλειμμα ταλέντων που θα έχει ως αποτέλεσμα 3 εκατομμύρια ανοικτές θέσεις εργασίας, ενώ το 70% των εργοδοτών θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην εύρεση υπαλλήλων. Ήδη το 66% των υπαλλήλων που απασχολούνται στον τομέα δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το άγχος της δουλειάς και θέλουν να βρουν άλλη εργασία, το 51% εξ αυτών μάλιστα θέλει να αλλάξει εργασία ακόμα και αν πρόκειται να κερδίσει λιγότερα χρήματα. Με βάση τα ίδια στατιστικά, μία ομάδα που αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους, κατά 87% παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Η προώθηση της ποικιλομορφίας των εργαζόμενων στον τομέα IT, υπογραμμίζει φυσικά την ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι να καλλιεργηθούν και ως ηγέτες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS