Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Apache Spot: Ένα νέο open source project για το cybersecurity

Μετά την ανακάλυψη της μεγαλύτερης -γνωστής- παραβίασης δεδομένων στην ιστορία, οι Cloudera και Intel ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχουν δωρίσει ένα νέο open source project στο Apache Software Foundation, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί big data analytics και μηχανική μάθηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από την Intel και ξεκίνησε ως Open Network Insight (ONI) project το Φεβρουάριο. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή τώρα ονομάζεται Apache Spot και έχει γίνει δεκτή στο ASF Incubator.

Apache Spot: Ένα νέο open source project για το cybersecurity

«Η ιδέα είναι, ας δημιουργήσουμε ένα κοινό μοντέλο δεδομένων από το οποίο κάθε προγραμματιστής εφαρμογών μπορεί να επωφεληθεί φέρνοντας νέες δυνατότητες analytics για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», είπε ο Mike Olson, συν-ιδρυτής της Cloudera και διευθύνων σύμβουλος στρατηγικής, σε ένα ακροατήριο στο Strata+Hadoop World σόου στη Νέα Υόρκη. «Πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση και θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.»

Βασισμένο σε μια big data πλατφόρμα της Cloudera, το Spot χρησιμοποιεί το Apache Hadoop για άπειρη διαχείριση καταγραφής και κλίμακα αποθήκευσης δεδομένων, μαζί με το Apache Spark για μηχανική μάθηση και σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ανίχνευση ανωμαλιών. Το λογισμικό μπορεί να αναλύσει δισεκατομμύρια γεγονότα με σκοπό τον εντοπισμό άγνωστων και εμπιστευτικών απειλών και την παροχή νέας ορατότητας δικτύου.

Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση ως φίλτρο για το διαχωρισμό κακής κυκλοφορίας από την καλή και για να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της κίνησης του δικτύου. Επίσης, χρησιμοποιεί μια διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των: εμπλουτισμός κειμένου, φιλτράρισμα θορύβου, whitelisting και heuristics για να παράγει μια λίστα από τα πιο πιθανές απειλές ασφάλειας.

Με την παροχή κοινών open data μοντέλων για το δίκτυο, το endpoint και τον χρήστη, το Spot κάνει ευκολότερη την ενσωμάτωση cross-application δεδομένων για καλύτερη ορατότητα των επιχειρήσεων και νέες analytic λειτουργίες. Αυτά τα open data μοντέλα δεδομένων καθιστούν ευκολότερο για τους οργανισμούς να μοιράζονται analytics καθώς και νέες απειλές που ανακαλύπτονται.

Άλλοι χρηματοδότες του project μέχρι στιγμής είναι οι eBay, Webroot, Jask, Cybraics, Cloudwick και Endgame.

«Η open source κοινότητα είναι το τέλειο περιβάλλον για το Apache Spot, ώστε να λάβει μια συλλογική προσέγγιση για να καταπολεμήσει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Ρον Kasabian, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Analytics and Artificial Intelligence Solutions Group της Intel. «Η συνδυασμένη εμπειρία των συνεργατών θα βοηθήσει περαιτέρω το open data όραμα του Apache Spot και θα θέσει βάσεις για συνεργασία απέναντι σε πιο δύσκολες και συνεχώς εξελισσόμενες προκλήσεις του κόσμου γύρω από το cybersecurity analytics.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *