Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Συνεχίζεται η έρευνα της Juniper Networks για το Shadow Brokers

Η Juniper Networks έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι ορισμένα από τα exploits και τα εμφυτεύματα που διέρρευσαν στο πέταγμα των δεδομένων από τη Shadow Brokers, επηρεάζουν τα προϊόντα της, με μεγαλύτερη ακρίβεια το NetScreen firewalls τρέχει το λειτουργικό σύστημα ScreenOS.

Juniper Networks
Η εταιρεία δεν είπε λεπτομερώς ποια είναι τα exploits που επηρεάζουν τα προϊόντα της, ούτε ποια μοντέλα ή ποιες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος στοχεύουν.
Η εταιρεία όμως δήλωσε ότι εξακολουθεί να ερευνά τον κώδικα και δεν θα κυκλοφορήσει κανένα συμβουλευτικό δελτίο ασφαλείας μέχρι να μάθει την πλήρη έκταση του κώδικα και ποια είναι όλα τα μολυσμένα προϊόντα.
Ο Derrick Scholl από την ομάδα juniper Product Security Information Response, δήλωσε (παραθέτουμε αυτοτελή την δήλωση του):

«As part of our analysis of these files, we identified an attack against NetScreen devices running ScreenOS. We are examining the extent of the attack, but initial analysis indicates it targets the boot loader and does not exploit a vulnerability on ScreenOS devices.»

Με βάση αυτή τη λίστα (πατήστε εδώ για να την δείτε), αρκετοί ερευνητές ασφαλείας ισχυρίζονται ότι τα εμφυτεύματα BARGLEE, FEEDTROUGH, και ZESTYLEAK είναι αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στις συσκευές Juniper.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η Cisco, η Fortinet, και η WatchGuard έχουν αναγνωρίσει ότι τα προϊόντα τους έχουν επηρεαστεί.
Η Cisco έβγαλε ήδη δύο προειδοποιήσεις ασφαλείας. Η Fortinet συμβούλευσε τους πελάτες της να αναβαθμίσουν στην τελευταία έκδοση του FortiGuard 5.x, ενώ η WatchGuard είπε ότι τα εμφυτεύματα επηρεάζουν μόνο μια σειρά προϊόντων που ονομάζεται RapidStream και ότι οι τρέχουσες λειτουργικές μονάδες της συσκευής έχουν επηρεαστεί.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *