ΑρχικήsecurityΟι Debian και TOR υπηρεσίες τώρα διαθέσιμες με τη χρήση του .Onion

Οι Debian και TOR υπηρεσίες τώρα διαθέσιμες με τη χρήση του .Onion

Το Tor project και το Debian project συνεργάστηκαν για την παροχή Debian υπηρεσιών και repositories μέσω του Tοr project. Το Debian ανακοίνωσε την ύπαρξη των λίγων αυτών υπηρεσιών σε ένα blog post.

Το Debian project, το οποίο εργάζεται για την ανάπτυξη του Linux-based Debian OS, ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες και τα repositories του θα διατεθούν στο δίκτυο Tοr. Ο λόγος πίσω από αυτή τη στροφή είναι η ενίσχυση της ανωνυμίας και της ασφάλειας των χρηστών του Debian Linux.

Οι Debian και TOR υπηρεσίες τώρα διαθέσιμες με τη χρήση του .Onion

«Ενώ οι onion υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκρύψουν την τοποθεσία δικτύου του μηχανήματος που παρέχει την υπηρεσία, αυτός δεν είναι ο στόχος μας εδώ. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούμε τις onion υπηρεσίες επειδή παρέχουν end-to-end ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα και ταυτοποιούν την onion service end point» γράφει ο Peter Palfrader σε ένα blog post.

Η onion routing μέθοδος του Tοr έχει δείξει την αξία της από την αρχή της ύπαρξή της. Προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας για πολύ κρυπτογραφημένες συνδέσεις και κρύβει και την ταυτότητα των χρηστών στο δίκτυο.

«Ως κοινότητα, αναγνωρίζουμε ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να αισθάνονται ότι κάθε δράση τους εντοπίζεται ή παρακολουθείται από άλλους», πρόσθεσε στην εν λόγω ανάρτηση.

Το Debian project σχεδιάζει να καλύψει περισσότερες υπηρεσίες με μια .onion διεύθυνση στο μέλλον. Επί του παρόντος, τα Debian Security και Debian FTP archives είναι διαθέσιμα μέσω της .onion διεύθυνσης. Μετά την εγκατάσταση του apt-transport-tοr πακέτου, οι Tοr-enabled mirrors θα αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους στο apt configuration αρχείο.

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Debian repositοry του Tοr μέσω:

deb tor+http://sdscoq7snqtznauu.onion/torproject.org jessie main

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα των υπηρεσιών του Debian που το Tοr δίκτυο καλύπτει, επισκεπτόμενοι το onion.debian.org. Διάφορα Tοr backends θα χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν την εξισορρόπηση φορτίου στις υπηρεσίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS