ΑρχικήinetΑπαγορεύει η Τουρκία την πρόσβαση στο WikiLeaks

Απαγορεύει η Τουρκία την πρόσβαση στο WikiLeaks

Η Τουρκία απαγόρευσε στους κατοίκους της την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του WikiLeaks, αφού διέρρευσε στο internet σχεδόν 300.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το κυβερνών κόμμα AKP του πρόεδρου Recep Tayyip Erdogan.

WikiLeaks
Τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία ονομάζονται « Erdogan Emails», ελήφθησαν μια εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία για την ρήξη του Erdogan που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 300 θανάτους. Ως αποτέλεσμα το Wikileaks προγραμμάτισε νωρίτερα τις δημοσιεύσεις του ως απάντηση στο πραξικόπημα. Το WikiLeaks πρόσθεσε ότι η πηγή των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν συνδέετε με τους πραξικοπηματίες ή με κάποιο αντίπαλο πολιτικό κόμμα.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρονολογούνται από το 2010 μέχρι και τις 6 Ιουλίου φέτος. Η φύση και το περιεχόμενο των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με το domain χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση του κόσμου/λαού και όχι με τα πιο ευαίσθητα εσωτερικά θέματα, καθώς αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του WikiLeaks.
Αν και κανένα από αυτά δεν περιέχει τα άκρως απόρρητα και προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προέδρου Erdogan, υπάρχει μια μαζική αλληλογραφία μεταξύ των μελών του κόμματος με θέμα την ανάδειξη της δυναμικής του AKP και τη πολιτική τους ατζέντα.
Το Wikileaks δήλωσε στο Twitter ότι οι Τούρκοι που έχουν αποκλειστεί από την πρόσβαση στην ιστοσελίδα τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα proxy ή οποιοδήποτε από τα IPs τους για να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη απαγορεύσει την πρόσβαση στους δικτυακούς τόπους που θεωρούν ότι έχουν ή αναπαράγουν το συγκεκριμένο υλικό για τη Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του YouTube και του Twitter.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS