ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες Chrome επεκτάσεις του Facebook;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες Chrome επεκτάσεις του Facebook;

Το Facebook πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο νέες Chrome επεκτάσεις. Η πρώτη σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε άρθρα και βίντεο που βρίσκονται online έξω από το Facebοοk, ενώ η δεύτερη σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε κατ’ ευθείαν στο Facebook με παρόμοιο τρόπο όπως θα μοιραζόσασταν πράγματα σε ένα smartphone.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες Chrome επεκτάσεις του Facebook;

Αποθηκεύστε στο Facebοok από τον Chrome

savetofb

Η αποθήκευση στο Facebook είναι απίστευτα εύκολη στη χρήση. Αν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Facebook, μέσω του browser, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την επέκταση αμέσως. Διαφορετικά, θα σας ζητήσει να συνδεθείτε.

Μόλις δουλέψει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε μια σελίδα που θέλετε να αποθηκεύσετε, να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης (ένα λευκό σελιδοδείκτη σε μπλε φόντο) και ένα drop-down παράθυρο θα εμφανιστεί επιβεβαιώνοντας ότι το περιεχόμενό σας αποθηκεύτηκε. Στο παράθυρο θα δείτε, επίσης, και τις πιο πρόσφατες αποθηκεύσεις σας και έναν σύνδεσμο στο κάτω μέρος με τίτλο “Δείτε όλα τα αποθηκευμένα στοιχεία” που θα σας μεταφέρει απευθείας στο τμήμα των αποθηκευμένων στοιχείων σας στο Facebook.

Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να αποθηκεύσετε το στοιχείο που μόλις κάνατε σελιδοδείκτη υπάρχει η επιλογή  της αναίρεσης στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου επέκτασης.

Μοιραστείτε στο Facebook από τον Chrome

sharetofb

Το να μοιραστείτε στο Facebook λειτουργεί λίγο διαφορετικά από ό,τι ενδεχομένως να περιμένατε. Όταν βρείτε κάτι που θέλετε να μοιραστείτε στο διαδίκτυο κάντε κλικ στο “Μοιραστείτε το στο Faceboοk” εικονίδιο επέκτασης (το οποίο είναι ακριβώς το λογότυπο του Facebook).

Στη συνέχεια, ένα μικρότερο αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται αντί για ένα drop-down παράθυρο. Το παράθυρο περιλαμβάνει την ιστορία που θέλετε να μοιραστείτε, συν κάποιο χώρο στον οποίο μπορείτε να γράψετε τα δικά σας σχόλια. Στην κορυφή στα αριστερά υπάρχει ένα drop-down μενού, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην κοινή χρήση του στοιχείου στο δικό σας timeline, στο timeline ενός φίλου, σε μια σελίδα μιας ομάδας ή σε μια σελίδα που μπορεί να διαχειρίζεστε, όπως τη σελίδα μιας επιχείρησης. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να το μοιραστείτε μέσω Messenger.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου βρίσκονται οι επιλογές για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, να προσθέστε το «πώς νιώθετε», να κάνετε tag τους φίλους σας και να αλλάξετε τη λίστα παραληπτών σε δημόσια, μόνο φίλοι ή σε μια προσαρμοσμένη λίστα που δημιουργήσατε προηγουμένως.

Τέλος, κάτω-δεξιά βρίσκεται το πιο σημαντικό όλων “Δημοσίευση στο Faceboοk” κουμπί.

Συνολικά, οι δύο Chrome επεκτάσεις είναι αρκετά απλές στη χρήση και αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε Facebook fan.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS