ΑρχικήinetH αιώνια μάχη των browsers | Ποιος είναι ο επικρατέστερος

H αιώνια μάχη των browsers | Ποιος είναι ο επικρατέστερος

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Η μάχη των browsers καλά κρατεί, σύμφωνα με στοιχεία της Net Applications, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματά της για τα μερίδια αγοράς των δημοφιλέστερων προγραμμάτων περιήγησης.[/su_heading]

browsers - H αιώνια μάχη των browsers

Η Microsoft αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Internet Explorer με τον Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10. Παρόλαυτα η εταιρεία αναμένεται να χάσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά των browsers.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Google Chrome αυξάνει το μερίδιο αγοράς του με ρυθμό που λίγοι μόνο θα μπορούσαν να προβλέψουν και είναι πλέον πολύ κοντά στην επίτευξη του 50 τοις εκατό, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την Net Applications.

Ο Google Chrome συνέχισε να αυξάνει το μερίδιο αγοράς του, κατά τον περασμένο μήνα, ενώ ο Internet Explorer έχασε κι άλλο, με αποτέλεσμα το χάσμα μεταξύ των δύο να αυξηθεί. Τώρα ο Chrome οδηγεί την αγορά με ποσοστό 48.65 τοις εκατό, με τον Internet Explorer να ακολουθεί με 31.65 τοις εκατό.

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Ένας στους δύο υπολογιστές θα “τρέχει” σύντομα σε Chrome[/su_heading]

Αν διατηρηθούν οι ίδιες τάσεις και αυτόν το μήνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον Chrome να φτάσει στο 50% πολύ σύντομα, με τον browser της Google να “τρέχει” σε έναν 1 στους 2 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο επίτευγμα, που πρέπει να ανησυχεί την Microsoft, ακόμη και αν η εταιρεία δεν επενδύει πλέον στον Internet Explorer αλλά στον Edge, ο όποιος αναμένεται να λάβει αρκετές νέες ενημερώσεις πολύ σύντομα. Θα είναι όμως πολύ δύσκολο να νικήσει τον Chrome αν ο browser της Google συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό του με τον ίδιο ρυθμό.

Και μιλώντας για τον Edge, το νέο πρόγραμμα περιήγησης των windows 10 αυξάνει επίσης το μερίδιό του σταδιακά, αλλά το κάνει μάλλον αργά, κυρίως λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας του. Ο Edge υπάρχει αποκλειστικά στα Windows 10 (και στα Windows 10 Mobile), και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν μπορεί να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα, όσο οι browsers που είναι διαθέσιμοι σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Ο Edge επί του παρόντος βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα charts με μερίδιο 5,09 τοις εκατό, ενώ ο Mozilla Firefox είναι στην τρίτη θέση με 7,98 τοις εκατό.

Βάση συγκεκριμένων versions, ο Google Chrome 51 είναι ο ηγέτης με 19,70 τοις εκατό, ακολουθούμενος από τον Internet Explorer 11 με 19,40 τοις εκατό. Ο Chrome 50 βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9 τοις εκατό. Η μάχη γίνεται κυρίως με τις τελευταίες εκδόσεις του Chrome και του Internet Explorer, αλλά με τη Microsoft να εστιάζει αποκλειστικά στον edge, καταλαβαίνετε ποιος πρόκειται να κερδίσει.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS