ΑρχικήHow ToΠως να ελευθερώσεις μνήμη στην Android συσκευή σου!

Πως να ελευθερώσεις μνήμη στην Android συσκευή σου!

Για τους πιο πολλούς αγοραστές smartphones, οι συσκευές με μνήμη πάνω από 16GB είναι συχνά εκτός του προϋπολογισμού τους!

μνήμη

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα σχετικά με την μνήμη. Αν τραβάτε πολλές φωτογραφίες, παίζετε παιχνίδια και κατεβάζετε πολλές εφαρμογές σύντομα ο αποθηκευτικός σας χώρος θα εξαντληθεί! Μπορεί να είναι εξοργιστικό αλλά υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσετε!

Φωτογραφίες και Βίντεο

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι μεγάλοι υπερκαταναλωτές του αποθηκευτικού χώρου. Σας δείχνουμε μερικά κόλπα να ελευθερώσετε μνήμη:

Κατά τη λήψη προσπαθήστε να τραβάτε λιγότερες φωτογραφίες. Επανεξετάστε τις φωτογραφίες που τραβήξατε και μην διστάζετε να σβήνετε αυτές που δεν σας κάνουν. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο τραβήξτε τες με χαμηλότερη ανάλυση. Θα οδηγήσει σε μικρότερα μεγέθη αρχείων.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Photos. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών στους servers της Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τις αφαιρέσετε από τη συσκευή σας και να ελευθερώσετε μνήμη αφού θα είναι αποθηκευμένες εκεί.

Media

Η χρήση cloud-based υπηρεσιών είναι πάλι μια καλή λύση. Εγγραφείτε σε μια υπηρεσία streaming όπως το Google Play Music, Deezer ή το Spotify. Με τη μουσική σας βιβλιοθήκη στο cloud μπορείτε να σβήσετε τα αρχεία mp3 από τη συσκευή σας.

https://www.secnews.gr/102813/google-diorthwnei-40-bugs-asfaleias-sti-nea-enimerwsi-android/Η Google διορθώνει 40 bugs ασφαλείας στη νέα ενημέρωση Android

Εφαρμογές

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας με τις εφαρμογές είναι ο εξής: αν μπορείτε να το κάνετε online μην κατεβάζετε την εφαρμογή αλλά κάνε σελιδοδείκτη την ιστοσελίδα.

Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook και η Wikipedia έχουν αντίστοιχες web versions. Με το να κάνετε σελιδοδείκτες τις ιστοσελίδες αντί να κατεβάσετε τις εφαρμογές ελευθερώνετε ένα εκπληκτικό ποσό του αποθηκευτικού χώρου. Επίσης αν χρησιμοποιείτε τον Chrome ψάξτε και την επιλογή “”add to home screen”. Αυτό σας επιτρέπει να βάλετε συντομεύσεις ιστοσελίδων στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας ακριβώς όπως αν ήταν εφαρμογές.

Αποθηκευμένα Δεδομένα 

Αν ρίξετε μια καλή ματιά στο τηλέφωνο σας θα βρείτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Αν δεν σας χρειάζονται απλά διαγράψτε τες. Το να απαλλαγείτε από εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια θα δημιουργήσει ένα σημαντικό ποσό χώρου αποθήκευσης,

Επίσης οι περισσότερες εκδόσεις του Android μπορούν να σας πουν πόση μνήμη χρησιμοποιούν οι εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές (όπως και οι υπηρεσίες streaming) αποθηκεύουν δεδομένα στο τηλέφωνό σας για μια πιο ομαλή εμπειρία, αλλά αυτό καταναλώνει και μνήμη. Υπάρχει συνήθως ένα κουμπί “Διαγραφή Δεδομένων” στις ρυθμίσεις που σβήνει αυτά τα δεδομένα αλλά όχι και την εφαρμογή.

https://www.secnews.gr/102717/pws-na-ksegelasete-iphone-gia-na-apeleutherwsei-xwro-apothikeusis/btn-large” variation=”btn-success”]Πώς να ξεγελάσετε το iPhone σας για να απελευθερώσει χώρο αποθήκευσης

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS