ΑρχικήsecurityΗ Microsoft Patch-άρει το Outlook.com να διορθώσει πρόσφατο κύμα Spam

Η Microsoft Patch-άρει το Outlook.com να διορθώσει πρόσφατο κύμα Spam

Χθες, πολλαπλές αναφορές ήρθαν στην επιφάνεια μετά από ένα τεράστιο κύμα από ανεπιθύμητα μηνύματα που κατάφεραν να παρακάμψουν τα spam φίλτρα του Outlook και του Hotmail, κατακλύζοντας τους χρήστες με διαφημίσεις Viagra και διαφημίσεις με Ρωσίδες νύφες.

Το θέμα ξεκίνησε τη νύχτα μεταξύ 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2016 και είχε κλιμακωθεί σιγά-σιγά μέχρι να φτάσει στο απόγειο της ενόχλησης μέχρι το μεσημέρι.

microsoft-patches-outlook-com

Θυμωμένοι χρήστες έκαναν ουρές για να δείξουν την οργή τους στα Reddit και Twitter και η Microsoft ξεκίνησε ένα incident response event στη Office 365 Server Status σελίδα της εταιρείας για να διερευνήσει τα ζητήματα.

Μετά από λίγες ώρες, η εταιρεία βρήκε όντως ότι κάτι πήγαινε στραβά και εφαρμόστηκε ένα γρήγορο Patch για να υπάρξει άμβλυνση του προβλήματος των spam και αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας εφαρμόστηκε μια μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η σελίδα κατάστασης της Microsoft δείχνει ότι τα πάντα είναι φυσιολογικά προς το παρόν και με μια γρήγορη ματιά στα Outlook εισερχόμενά μας φαίνεται ότι η επίθεση spam έχει σταματήσει. Ή τουλάχιστον χτυπά τον Φάκελο Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας αντί του Φακέλου Εισερχομένων του χρήστη, όπως έπρεπε από την αρχή.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα στιγμιότυπο της σελίδας κατάσταση του διακομιστή της Microsoft μαζί με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πρόσφατο περιστατικό spam.

microsoft-screenshoot

Ως μια σημείωση οφείλουμε να γράψουμε ότι, ο αριθμός των spam έχει αυξηθεί πρόσφατα. Οι εκθέσεις της PhishMe έχουν δει μια αύξηση 789 τοις εκατό σε phishing spam στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ενώ οι ESET και Proofpoint αποκάλυψαν ότι είδαν το μεγαλύτερο κύμα από spam εδώ και έτη, μέσα στο Μάιο 2016.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS