ΑρχικήsecurityΟι TeamViewer servers πέφτουν & οι χρήστες πιστεύουν ότι χακαρίστηκαν

Οι TeamViewer servers πέφτουν & οι χρήστες πιστεύουν ότι χακαρίστηκαν

Κάτι συμβαίνει με τους servers του TeamViewer και όλα τα στοιχεία δείχνουν μια μαζική παραβίαση που έχει οδηγήσει πολλούς χρήστες να πηγαίνουν στο Reddit και να διαμαρτύρονται για το ότι χακαρίστηκαν οι υπολογιστές τους, ενώ μερικοί άλλοι αναφέρουν ότι είδαν νέες αγορές στους PayPal λογαριασμούς τους.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στο μεσημέρι χθες, όταν οι χρήστες δεν ήταν σε θέση να συνδεθούν στο ΤeamViewer δίκτυο. Λίγες ώρες αργότερα, η ιστοσελίδα της εταιρείας έπεσε αλλά η ομάδα κατάφερε να την επαναφέρει online μέσα σε λίγες ώρες.

Οι TeamViewer servers πέφτουν & οι χρήστες πιστεύουν ότι χακαρίστηκαν

Στο Twitter, η ομάδα του TeamViewer έγραψε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο σε ορισμένα μέρη του δικτύου τους, αλλά αρνήθηκαν οποιαδήποτε παραβίαση ασφάλειας, τουλάχιστον από την πλευρά τους.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν την εύρεση νέων συναλλαγών στην PayPal και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ άλλοι ανακάλυψαν ότι κάποιος έψαχνε στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Μερικοί τυχεροί χρήστες δήλωσαν ότι μόλις την τελευταία στιγμή απέφυγαν να χακαριστούν, παρατηρώντας ότι το ποντίκι τους άρχισε να κινείται σε όλη την οθόνη, και εσπευσμένα αποσυνδέθηκαν από το Internet.

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει malware να χρησιμοποιούν το ΤeamViewer πολλές φορές για να μολύνουν υπολογιστές, αλλά οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις ήταν εξαιτίας των χρηστών οι οποίοι χρησιμοποιούν για αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, το οποίο σίγουρα δεν είναι σφάλμα του TeamViewer.

Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν το Surprise ransomware, ένα νέο είδος απάτης υποδυόμενη τεχνολογική υποστήριξη και το πιο πρόσφατο BackDoor.TeamViewer.49 trojan που φορτώνει το ΤeamViewer, προκειμένου να δημιουργήσει έναν Web proxy σε μολυσμένους υπολογιστές.

Αυτό που είναι περίεργο αυτή τη φορά είναι ότι μόνο όταν οι ΤeamViewer servers έπεσαν, πολλοί χρήστες κατέφυγαν στα social media για να παραπονεθούν ότι χακαρίστηκαν. Αυτό είναι είτε μια τεράστια παράξενη κοσμική σύμπτωση ή το ΤeamViewer πραγματικά φταίει και δεν θα είναι σε θέση να ρίξει την ευθύνη στους χρήστες του.

Σύμφωνα με τη Softpedia, το TeamViewer είπε ότι θα κάνει μια δήλωση μόλις καταφέρει να επαναφέρει ολόκληρο το δίκτυό του ξανά online.

Έχουμε επισυνάψει στιγμιότυπα από μερικά από τα παράπονα των χρηστών ως απόδειξη των παραπάνω προλαβαίνοντας την περίπτωση να διαγραφούν.

[su_carousel source=”media: 104572,104573,104574,104575,104576″ limit=”6″ target=”blank” width=”100″ height=”20″ items=”1″ title=”no” arrows=”no”]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS