ΑρχικήinetΟ άνδρας που ήθελε τον Snowden στη φυλακή, τώρα άλλαξε γνώμη!

Ο άνδρας που ήθελε τον Snowden στη φυλακή, τώρα άλλαξε γνώμη!

Ο Edward Snowden πραγματοποίησε δημόσιο έργο παροτρύνοντας τις αλλαγές στα μαζικά προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Eric Holder.

Snowden

Ο Holder ακόμα πιστεύει ότι η απόφαση του Snowden να διαρρεύσει απόρρητα έγγραφα ήταν ανάρμοστη και παράνομη αλλά τώρα που είναι εκτός γραφείου εδώ κι ένα χρόνο, η άποψη του έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό.

“Σίγουρα μπορούμε να διαφωνήσουμε για τρόπο με τον οποίο ο Snowden έκανε ότι έκανε αλλά θεωρώ ότι στην πραγματικότητα έκανε δημόσιο έργο αυξάνοντας τη συζήτηση και παροτρύνοντας τις αλλαγές που κάναμε”, δήλωσε ο Holder στο The Axe Files του CNN.

Βέβαια το επιχείρημα ότι η πράξη ήταν παράνομη και ανάρμοστη και από την άλλη ότι ήταν δημόσιο έργο δεν συμβιβάζονται μεταξύ τους. Παρ΄ όλα αυτά είναι μεγάλο άλμα για τον Holder ο οποίος ως Γενικός Εισαγγελέας υποστήριζε ότι ο άνδρας έπρεπε να δηλώσει ένοχος αν τόσο πολύ ήθελε να μιλήσει με τις αρχές των ΗΠΑ.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103900/edward-snowden-o-bin-landen-einai-zwntanos-kai-zei-mesa-stin-poluteleia/” target=”blank” style=”glass” background=”#26f193″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Edward Snowden: Ο Bin Laden είναι ζωντανός και μέσα στην πολυτέλεια![/su_button]

Τώρα ο Holden προτείνει και μειωμένο χρόνο φυλάκισης αφού οι πράξεις του Snowden ήταν βοηθητικές. “Νομίζω για να αποφασιστεί ποια θα είναι η σωστή ποινή, ο δικαστής θα πρέπει να λάβει υπόψιν τη χρησιμότητα που είχε η εθνική συζήτηση που άρχισε”, δήλωσε.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας όμως ακόμα θεωρεί ότι οι πράξεις του άνδρα έβλαψαν τα αμερικάνικα συμφέροντα κι έβαλε σε κίνδυνο πράκτορες.

Στο παρελθόν ο Snowden προσφέρθηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης αν του επιτρεπόταν να γυρίσει στις ΗΠΑ αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να μιλήσει μαζί του. Επίσης θεωρεί πλέον ότι δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στις ΗΠΑ.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104446/redirector-paco-clickfraud-botnet/” target=”blank” style=”3d” background=”#f1e826″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Redirector.Paco: Το Botnet που χτυπάει ΤΩΡΑ την Ελλάδα![/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS