Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:26
Αρχική inet Facebook: Video Malware Scam στοχεύει τους Chrome Users

Facebook: Video Malware Scam στοχεύει τους Chrome Users

Facebook: Video Malware Scam στοχεύει τους Chrome Users
Facebook: Video Malware Scam στοχεύει τους Chrome Users

Tην προήγουμενη εβδομάδα οι χρήστες του Facebook ενημερώθηκαν για το νέο ‘Account Violation’ Policy phishing scam το οποίο έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, και το οποίο έχει δημιουργηθεί για να υποκλέπτει τα  login credentials των χρηστών που πέφτουν θύματα και τα αποστέλει στους επιτιθέμενους. Τώρα ένα άλλο scam  στοχεύει αυτή τη φορά τους χρήστες του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης απειλώντας με malware τους υπολογιστές τους.

https://www.secnews.gr/103137/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%81%cf%85/Δείτε περισσότερα: Φτιάξτε μια μυστική – κρυφή συσκευή αποθήκευσης! [εικόνες]

Σε αυτή τη νέα καμπάνια, οι scammers έχουν ενσωματώσει κακόβουλους συνδέσμους σε Facebook posts τα οποία αναρτώνται στο  timeline σας ή αποστέλλονται σε εσάς μέσω προσωπικού μηνύματος στο κοινωνικό δίκτυο. Οι τίτλοι που μπορεί να ποικίλλουν (“My First Video,” “My Video,” ή “Private Video,”) είναι αυτών των videos που εμπεριέχονται στα posts. Τα post tags περιλαμβάνουν διάφορους χρήστες από τη λίστα επαφών του θύματος, γεγονός που μπορεί να ξεγελάσει εύκολα τον χρήστη και να κάνει το πολυπόθητο για τους επιτιθέμενους κλικ στο βίντεο. Και φυσικά το βίντεο αυτό περιέχει το malware που θα φέρει την καταστροφή….

latest-facebook-video-malware-scam-targets-chrome-users
Το malware όχι μόνο μπορεί να αναρτά posts στο profile σας αλλά μπορεί και να δημιουργεί tags των φίλων σας χωρίς την γνώση ή την άδειά σας.

https://www.secnews.gr/102983/bing-becomes-the-best-search-engine-for-programmers/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Bing γίνεται η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για τους προγραμματιστές?

Αλλά τι συμβαίνει όταν κάνετε click στο κακόβουλο link?

Λοιπόν, θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει πως πρέπει να κατεβάσετε ένα plugin για την αναπαραγωγή του video. Εάν εγκαταστήσετε αυτό το plugin, στη συνέχεια, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βομβαρδιστείτε  με ψεύτικα video posts στο Facebook σας. Περιττό να πούμε ότι το σύνολο ή η πλειοψηφία των φίλων σας στο Facebook θα γίνουν tag στα ψεύτικα κακόβουλα  posts, και κατ’ αυτόν τον τρόπο το malware θα συνεχίσει να εξαπλώνεται.

latest-facebook-video-malware-scam-targets-chrome-users-2

Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι το malware θα δημοσιεύσει μόνο βίντεο στη σελίδα σας στο Facebook, επειδή είναι σε θέση να εκτελέσει και διάφορες άλλες λειτουργίες, όπως να προσθέσει περισσότερους φίλους στη σελίδα του προφίλ σας στο Facebook, να δημιουργήσει ψεύτικες σελίδες στο Facebook για λογαριασμό σας, να πειράζει και να αλλάζει τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού των posts σας καθώς και τους unfollowing χρήστες.

latest-facebook-video-malware-scam-targets-chrome-users-4

Επί του παρόντος, αυτό το malware στοχεύει μόνο τους Chrome χρήστες, ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της ESET, δεν μπορεί να εγγυηθεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να επηρεάσει άλλους browsers  στο εγγύς μέλλον. Η ESET εντόπισε επίσης ότι η απειλή αυτή έχει καταφέρει να επηρεάσει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο και έχει εντοπιστεί περίπου 100.000 φορές μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

https://www.secnews.gr/103014/linus-torvalds-linux-will-beat-windows-desktop/Δείτε επίσης: Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”

Εφιστούμε την προσοχή σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.