ΑρχικήinetAI σύστημα του MIT ανιχνεύει σωστά επιθέσεις με ακρίβεια 85%

AI σύστημα του MIT ανιχνεύει σωστά επιθέσεις με ακρίβεια 85%

Το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT (CSAIL), μαζί με τους ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας PatternEx, αποκάλυψαν ένα νέο σύστημα AI (Artificial Intelligence ή Τεχνητής Νοημοσύνης) που ονομάζεται AI2, και μπορεί να ανιχνεύσει το 85% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, με ψευδώς θετικά ποσοστά πέντε φορές μικρότερα από ό, τι όλες οι υπάρχουσες λύσεις.security MIT

Το νέο σύστημα του MIT δεν βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τεχνητή νοημοσύνη (AI), αλλά και στον έλεγχο του χρήστη, που οι ερευνητές αποκαλούν αναλυτή διαίσθησης (analyst intuition ή AI), εξ ου και το όνομά του συστήματος AI2 ή AI στο τετράγωνο.

Η μελέτη (PDF)  AI2: Training a big data machine to defend παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο IEEE Big Data Security την περασμένη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν τροφοδοτήσει το AI2 με πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια γραμμές αρχείων καταγραφής (logs), επιτρέποντας στο σύστημα να ανιχνεύσει το περιεχόμενο με τεχνικές μηχανικής μάθησης.

Στο τέλος κάθε ημέρας, το σύστημα παρουσιάζει τα πορίσματά του σε έναν διαχειριστή (sysadmin), ο οποίος στη συνέχεια επιβεβαιώνει ή απορρίπτει τις προειδοποιήσεις ασφαλείας.

Αυτή η ανθρώπινη ανατροφοδότηση στη συνέχεια ενσωματώνεται στο σύστημα εκμάθησης του AI2 και χρησιμοποιείται την επόμενη μέρα για την ανάλυση των νέων δεδομένων.

Μετά από δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές του MIT και της PatternEx ανέφεραν ότι το AI2 πιάνει ένα ποσοστό ακρίβειας 85% στην ανίχνευση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, το οποίο είναι 2,92 φορές καλύτερο από τα ποσοστά επιτυχίας που έχουν παρόμοια συστήματα αυτοματοποιημένης ανίχνευσης  κυβερνο-επιθέσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Επιπλέον το ποσοστό των ψευδώς θετικών αναφορών ήταν επίσης χαμηλότερο, πέντε φορές μικρότερο από ό, τι επιτυγχάνεται από παρόμοιες λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το εντυπωσιακό δε για το AI2 είναι ότι, με τον καιρό, το σύστημα AI γίνεται πιο έξυπνο και μπορεί να αναγνωρίσει όλο και περισσότερους φορείς επίθεσης, και ο άνθρωπος που ελέγχει το σύστημα δεν θα είναι απαραίτητος, όπως στην αρχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS