ΑρχικήinetΉρθε η ώρα να πείτε αντίο στο Picasa!

Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στο Picasa!

H Google ανακοίνωσε επίσημα σε ένα blog post ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει την υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών Picasa αυτή την άνοιξη!

Picasa

Από τις 16 Μαρτίου του 2016 η εταιρία θα κλείσει την desktop εφαρμογή Picasa και από τον Μάιο τα web albums της υπηρεσίας δεν θα είναι πλέον επεξεργάσιμα!

https://www.secnews.gr/101172/%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%88%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84/btn-large” variation=”btn-success”]3 τρόποι για ψάχνετε ευκολότερα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας!

Δεν είχε νόημα για την Google να συνεχίσει να επενδύει σε 2 διαφορετικές εφαρμογές αποθήκευσης και κοινοποίησης φωτογραφιών αφού εκτός από το Picasa έχει και το Google Photos και  φυσικά τώρα ενθαρρύνει τους χρήστες να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους εκεί!

Η εταιρία επειδή ανησυχούσε για τους αφοσιωμένους χρήστες του Picasa στην ανακοίνωση της τόνισε πόσο χρόνο έχει επενδύσει φροντίζοντας να κάνει τη μετάβαση όσο πιο δυνατόν εύκολη και ανώδυνη.

“Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς έχετε δώσει μεγάλη προσοχή στη διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο στο Picasa συμπεριλαμβανομένων των ωρών που έχετε επενδύσει και τις πιο πολύτιμες στιγμές που μας έχετε εμπιστευτεί”, γράφει ο Anil Sabharwal, επικεφαλής του Google Photos σε ένα blog post. “Γι ‘αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο για να το κάνουμε αυτό σωστά και να σας παρέχουμε επιλογές και εύκολους τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο σας», πρόσθεσε.

Γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν την αλλαγή σε Google Photos υπάρχει μια desktop uploader εφαρμογή διαθέσιμη στο photos.google.com/apps .

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους χρήστες σχετικά με τα στοιχεία που συλλέγονται στα Picasa Web Albums, τα οποία περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένα metadata για τις φωτογραφίες τους.  Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να έχουν κάνει tag τις φωτογραφίες τους για οργανωτικούς λόγους, καθώς και να έχουν προσθέσει λεζάντες. Οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να έχουν σχολιάσει σε κάποιες φωτογραφίες επίσης. Δεν ακούγεται όμως ότι τα metadata έχoυν κάνει τη μετάβαση στο Google Photos!

https://www.secnews.gr/100806/%cf%84%ce%b1-facebook-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-instagram-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%86%ce%ae-ascii-%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84/Τα Facebook και Instagram και η κρυφή ASCII τέχνη με τις φωτογραφίες

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS