Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Το Avastium υποφέρει από σοβαρό ελάττωμα ασφαλείας.

Το Avastium υποφέρει από σοβαρό ελάττωμα ασφαλείας.
Το Avastium υποφέρει από σοβαρό ελάττωμα ασφαλείας.

 

O browser Avast SafeZone, γνωστός επίσης και ως Avastium, είναι εγκατεστημένος στην πληρωμένη έκδοση του Avast antivirus και των security suites του. Ο Tavis Ormandy είναι ο ερευνητής που βρήκε την ευπάθεια από την οποία υποφέρει το Avastium, και  η οποία επιτρέπει σε έναν εισβολέα να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό του. Μόλις αποκτήσει πλήρη πρόσβαση τότε ο κακόβουλος χρήστης θα μπορεί απομακρυσμένα να διαβάσει «τα αρχεία, τα cookies, τους κωδικούς πρόσβασης σας, κ.λπ.».

Σε ένα από τα reports που ο Ormandy έστειλε στην Avast πριν περίπου 2 μήνες, ανέφερε πως: «ο εισβολέας θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο των authenticated sessions και να διαβάσει τα e-mail σας, μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με το online banking σας, κλπ»

[button type=»link» link=»https://secnews.gr/100945/install-and-run-kali-linux-on-any-android-smartphone/» size=»btn-large» variation=»btn-info»]Διαβάστε περισσότερα: Κάντε Install το Kali Linux στο Android σας! Δείτε πως βήμα-βήμα![/button]

Σύμφωνα με το Web-based proof of concept του Ormandy , ένας attacker μπορεί εύκολα να χειριστεί τον πίνακα των περιεχομένων του C:\drive, και μπορεί να στείλει οποιαδήποτε δυνητικά αρχεία πίσω σε αυτόν.

Σύμφωνα με ερευνητή της Google, «μια RPC  υπηρεσία που είναι προσβάσιμη από το Web στον τοπικό υπολογιστή ανοίχθηκε από το Avasta στην πόρτα 27275. Αν υπάρχει κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα ή website ανοιχτό στον browser , τότε μπορεί εύκολα να στείλει εντολές σε αυτήν την υπηρεσία, με το request to http://localhost:27275/command..

Αλλά δεν είναι όλες οι εντολές επικίνδυνες. Υπάρχει μία που ονομάζεται SWITCH_TO_SAFEZONE και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει URL στο Avastium. Και όχι μόνο οποιαδήποτε διεύθυνση URL όπως http:// ή https:// , αλλά και local ή private URL schemes όπως είναι τα  file:/// ή chrome://.

Αυτός είναι ο μόνος ο λόγος που η Avast έχει αφαιρέσει την ονομασία του Ormandy ως “critical security check”. Το Critical security check  αποτρέπει τυχόν non-Web-related URL schemes από το να ανοιχτούν ί από το command line. Η προστασία αυτή υπάρχει  στο Chromium , αλλά όχι στο Avastium, και αυτό επιτρέπει στον επιτιθέμενο να το στοχεύσει και να επιτύχει έτσι οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια.

[button type=»link» link=»https://secnews.gr/100610/ethihak-security/» size=»btn-large» variation=»btn-success»]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ![/button]

Αυτό το ελάττωμα έχει αναφερθεί από τον Ormandy στις 18 Δεκεμβρίου 2015, αλλά τώρα επιδιορθώθηκε από την εταιρεία (μόλις την περασμένη  Τετάρτη ) στην έκδοση του Avast  2016.11.1.2253.

Ο Ormandy αποκάλυψε επίσης μια κρίσιμη ευπάθεια στο Chromodo (ένα Chromium-based browser). Διανέμεται από την εταιρεία ασφαλείας Comodo.

 

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *