ΑρχικήinetΣε 8 ώρες τα Windows 10 συνδέονται 3.967 φορές με την Microsoft

Σε 8 ώρες τα Windows 10 συνδέονται 3.967 φορές με την Microsoft

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα Windows 10, είναι γνωστό ότι το νέο λειτουργικό σύστημα κατασκοπεύει τους ιδιοκτήτες του.windows 10 spy
Μια νέα αναφορά από το BetaNews δείχνει ότι η εταιρεία συλλέγει δεδομένα ακόμα και όταν οι ρυθμίσεις τηλεμετρίας είναι απενεργοποιημένες. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες φεύγουν από τον υπολογιστή σας ακόμα και αν εσείς δεν το επιτρέπετε.

Με ποιο τρόπο ανακάλυψαν την διαρροή δεδομένων;

Σε έναν υπολογιστή που έτρεχε Linux Mint εγκατέστησαν μια εικονική μηχανή με Windows 10. Χρησιμοποιώντας ένα router DD-WRT κατάφεραν να καταγράψουν την κυκλοφορία του Internet.

Αν και οι ρυθμίσεις της τηλεμετρίας στα Windows 10 ήταν απενεργοποιημένες το αποτέλεσμα θα σας αφήσει έκπληκτους!

Καθ όλη τη διάρκεια της καταγραφής (8 ώρες), ο δρομολογητής συνδέθηκε συνολικά 5.508 φορές με servers τρίτων, εκ των οποίων οι 3.967 φορές ήταν προσπάθειες σύνδεσης σε 51 διαφορετικές διευθύνσεις IP της Microsoft.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά, αν και παρουσιάζει πολύ μεγάλους αριθμούς , δεν μπορεί να είναι σωστή. Σε αυτόν τον αριθμό μπορεί κάλλιστα να συμπεριλαμβάνονται και οι συνδέσεις που πραγματοποίησε το λειτουργικό σύστημα για να ελέγξει για ενημερώσεις, ή απλά για την αυτόματη ρύθμιση της ώρας.

Όπως και να έχει όμως ό αριθμός των 3.967 συνδέσεων μέσα σε 8 ώρες είναι εντυπωσιακός, αν και τίποτα δεν αποδεικνύει ότι υπήρξαν παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS