ΑρχικήinetProject Tango: Google και Lenovo ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Project Tango: Google και Lenovo ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Κατά τη διάρκεια του CES 2016 η κινέζικη εταιρία Lenovo ανακοίνωσε την ανάπτυξη του πρώτου καταναλωτικού της κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιεί το Project Tango σε συνεργασία με την Google!

Project Tango

Διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2016, το νέο smartphone μετατρέπει την οθόνη σε ένα μαγικό παράθυρο που μπορεί να φέρει ψηφιακές πληροφορίες και αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

Τι είναι το Project Tango;

Το Project Tango της Google είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική όραση, καλά αισθητήρια κι εντοπισμό κίνησης για να δημιουργήσει εμπειρία 3D επιτρέποντας στους χρήστες να εξερευνούν το περιβάλλον τους μέσω της συσκευής τους.

Πως μπορεί να γίνει;

Με το εξειδικευμένο υλικό και λογισμικό σε συνδυασμό, η συσκευή αντιδρά σε κάθε στιγμή του χρήστη. Επίσης οι συσκευές με Project Tango μπορούν να αναγνωρίσουν μέρη στα οποία έχουν ξαναβρεθεί όπως το σαλόνι σας, το γραφείο σας κλπ.

Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα τους, οι συσκευές μπορούν επίσης να συλλάβουν τις 3D διαστάσεις του δωματίου, δίνοντας μετρήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν για έπιπλα και διακοσμητικά.

Κάποια σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Project Tango είναι:

Περιλαμβάνει τεχνολογία 3D

Το Tango έχει να κάνει με την ανάδειξη της χαρτογράφησης εσωτερικών χωρών με τεχνολογία 3D.

Τρεις κάθετοι φακοί

Η συσκευή έρχεται με τρεις κάθετους φακούς που δίνουν πληροφορίες συμπεριλαμβανομένων του χρώματος, του βάθους και της ευρείας γωνίας ενός μέρους.

Δεν είναι και τόσο ακριβό

Η συσκευή πρόκειται να κοστίζει λιγότερο από 500 δολάρια.

Η Lenovo φροντίζει για την επεξεργασία

Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται επεξεργάζονται από τη μονάδα επεξεργασίας της Lenovo μέσα στη συσκευή μαζί με χαρτογράφηση πραγματικού χρόνου με ακριβείς μετρήσεις για να οικοδομήσουν έναν 3D χάρτη της περιοχής.

Android

Σύμφωνα με την έκθεση, η συσκευή θα περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα Android με μέγεθος οθόνης μικρότερη από 6,5 ίντσες.

Πείτε τις ιδέες σας τώρα

Οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους σχετικά με το Project Tango στη Google μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Οι επιλεγμένες ιδέες θα χρηματοδοτηθούν και θα εφαρμοστούν στη συσκευή

Σας δίνει ακριβή μέτρηση

Το Project Tango μπορεί να κάνει ακριβή μέτρηση του δωματίου δηλαδή η συσκευή σας θα έχει κανονική αίσθηση του χώρου.

Σε ποιον ανήκει;

Η ομάδα του Project Tango καθοδηγείται από τον Johnny Lee και η ιδέα δημιουργήθηκε από την ομάδα προηγμένης τεχνολογίας και έργων της Google.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS